LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Fakultet elektrotehnike i računarstva

FER svečano obilježio Dan fakulteta, javnosti se obratio i novoizabrani dekan

U svom prvom javnom obraćanu dekan Fakulteta, Vedran Bilas, istaknuo je kvalitetu ove visokoobrazovne institucije koju mahom upisuju izvrsni maturanti.

U svom prvom javnom obraćanu dekan Fakulteta, Vedran Bilas, istaknuo je kvalitetu ove visokoobrazovne institucije koju mahom upisuju izvrsni maturanti.

U petak je zagrebački FER svečano obilježio Dan fakulteta, a tom prigodom, javnosti se po prvi puta obratio novoizabrani dekan, prof. dr. sc. Vedran Bilas.

Koliko je Fakultet elektrotehnike i računarstva značajan za razvoj tehničkih znanosti u Republici Hrvatskoj, svjedoči činjenica da su svečanost posjetili brojni državni i gradski dužnosnici. Tako su događaju prisustvovali predstavnici državne vlasti - izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića i saborski zastupnik Miro Totgergeli, ministar gospodarstva i održivog razvoja izv. prof. dr. sc. Davor Filipović, gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj, a svečanosti se priključio i rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Stjepan Lakušić.

Dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Vedran Bilas, u svom je govoru istaknuo kvalitetu ove visokoobrazovne institucije koju mahom upisuju izvrsni maturanti.

Studij na FER-u biraju izvrsni hrvatski maturanti. Od 650 brucoša, 500 ih je među 1000 najboljih na ispitu više razine matematike i fizike na državnoj maturi. Rijetki su fakulteti poput FER-a koji bi mogli upisati dvostruko veći broj izvrsnih studenata. Toliko ih, naime, odabire FER kao prvi izbor za upis. Da bismo i još nekima od njih dali priliku da studiraju na FER-u trebamo i prostorno proširenje - rekao je Bilas.

U nastavku, dekan je govorio o infrastrukturalnim promjenama koje su nužne za unaprjeđenja rada zagrebačkog FER-a.

Naši prioriteti u čijoj provedbi trebamo suradnju i potporu države su – žurna obnova, proširenje infrastrukture i iskorak u novi inovacijski kampus, te mjesto među najboljim fakultetima ove vrste na svijetu za što nam je, između ostalog, potrebna i jaka hrvatska industrija - poručio je prisutnima Bilas.

FOTO: FOTO: FAKULTET ELEKTROTEHNIKE I RAČUNARSTVA ZAGREB