LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Upisi na fakultet

FER se pohvalio: I ove godine upisuju ga najbolji maturanti

Jedan upisani brucoš imao je čak 1000 bodova, a njih 17 ostvarilo je pravo na izravan upis.

Jedan upisani brucoš imao je čak 1000 bodova, a njih 17 ostvarilo je pravo na izravan upis.

I ove godine FER se pohvalio da ga upisuju najbolji maturanti, a već u ljetnom upisnom roku ispunio je kvotu od 649 upisnih mjesta.

S FER-a ističu kako je od 649 upisanih brucoša jedan imao čak 1000 bodova, što je maksimalan broj bodova, a njih 17 ostvarilo je pravo na izravan upis. No, udio djevojaka brucošica i dalje se ne povećava te je FER upisalo 25% djevojaka, isto kao i prošle akademske godine. 

– Ponosni smo što FER iz godine u godinu upisuju zaista najbolji maturanti na razini cijele Hrvatske. Od tisuću srednjoškolaca koji na državnoj maturi iz Fizike i/ili iz Matematike više razine postignu najbolje rezultate, u prosjeku njih petstotinjak upiše naše preddiplomske studijske programe. Ove je godine FER upisalo rekordnih 507 najuspješnijih maturanata iz Fizike te 425 najboljih iz Matematike više razine. – stoji na web-stranici FER-a. 

Pohvalili su se i da na FER stižu brucoši i brucošice iz čak 55 gradova, odnosno iz svih krajeva Hrvatske. 

– Najveći broj maturanata dolazi iz zagrebačkih srednjih škola (54 posto), i to najviše iz XV. gimnazije, V. gimnazije, Tehničke škole Ruđera Boškovića, Gimnazije Lucijana Vranjanina te I. gimnazije. Po broju upisanih brucoša, zagrebačke škole slijedi splitska III. gimnazija i riječka Gimnazija Andrije Mohorovičića te gradovi Zadar, Varaždin, Čakovec, Požega i Šibenik. – dodaju.

Za jesenski upisni rok preostalo je još mjesta na preddiplomskim studijskim programima na engleskom jeziku te na Studiju energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora koji izvodimo u Šibeniku.

FOTO: IVAN PERKOV/STUDENTSKI.HR