LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dao izniman doprinos razvoju FER-a

FER se oprašta od bivšeg dekana: „Hvala profesoru Krajcaru za sve što je učinio za naš fakultet”

Posljednji ispraćaj prof. dr. sc. Slavka Krajcara bit će 23. lipnja u 12:40 u Velikoj dvorani na Krematoriju. 

Posljednji ispraćaj prof. dr. sc. Slavka Krajcara bit će 23. lipnja u 12:40 u Velikoj dvorani na Krematoriju. 

Jučer, 18. lipnja, preminuo je prof. dr. sc. Slavko Krajcar u 71. godini života, priopćili su s Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Riječ je o profesoru koji je dao izniman doprinos razvoju Fakulteta elektrotehnike i računarstva, čiji je bio dekan u razdoblju 1998–2002 godine.

Posljednji ispraćaj bit će 23. lipnja u 12:40 u Velikoj dvorani na Krematoriju. 
– Hvala profesoru Krajcaru za sve što je učinio za naš fakultet na čemu ćemo mu biti vječno zahvalni. U ime Uprave FER-a, Zavoda za visoki napon i energetiku te svih zaposlenika FER-a, kao i osobno, izražavamo najdublju sućut njegovoj obitelji, prijateljima, kolegama i suradnicima. – poručuju s Fakulteta.
Krajcar je rođen 1951. godine u Krajcar Brijegu u općini Žminj. Srednju tehničku školu završio je u Puli, a zatim 1969. upisao Elektrotehnički fakultet u Zagrebu na kojemu je magistrirao 1980. godine te zatim i doktorirao 1988. godine.

Profesor Krajcar također je bio mentor na 86 diplomskih radova i 39 završnih radova, mentorirao je 10 pristupnika koji su stekli akademski stupanj doktora znanosti i 14 pristupnika pri izradi znanstvenih magistarskih radova.

Bio je aktivan i u kulturi te je tijekom dvaju mandata bio predsjednik Čakavskog sabora, izdao je dvije zbirke svojih pjesama, ima objavljenih pjesama u časopisima i zbornicima i uredio je četiri knjige vezane za kulturu.

Detaljnije o njegovu životu možete pročitati na poveznici.
FOTO: PIXABAY