LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
16 uglednih članova

FER okupio Alumni odbor u svrhu povezivanja, a sve kako bi se zajedničkim snagama radilo na osnaživanju Fakulteta

Na prvom okupljanju članovi Alumni odbora pojedinačno su se predstavili, složivši se kako je sazrelo vrijeme da sa svojih današnjih pozicija poduzetnika i menadžera vrate svom matičnom fakultetu barem dio onoga što im je pružio.

Na prvom okupljanju članovi Alumni odbora pojedinačno su se predstavili, složivši se kako je sazrelo vrijeme da sa svojih današnjih pozicija poduzetnika i menadžera vrate svom matičnom fakultetu barem dio onoga što im je pružio.

Inicijalno okupljanje novoosnovanog Alumni odbora FER-a održano je u petak u Alumni klubu Fakulteta. Kako je u svome obraćanju pojasnio dekan  Vedran Bilas, ciljevi Alumni odbora su alumni zajednicu, snažnu, uglednu i iznimno uspješnu u Hrvatskoj te inozemstvu, povezati za zajedničko osnaživanje Fakulteta, s naglaskom na infrastrukturni i kadrovski razvoj te međunarodnu prepoznatljivost. Naime, FER je velikom broju utjecajnih alumna služio kao odskočna daska, a danas njihova znanja i utjecaj mogu stvoriti nove sinergije za nove generacije studenata i studentica FER-a.

Alumni odbor čine 16 uglednih članova, a svi redom su istaknuta imena u svome području rada. 

Dekan Bilas predstavio je prioritetne inicijative Alumni odbora koje su podijeljene u četiri područja: Attract, Meet & Transfer, Community i Mentoring.

Ciljevi inicijativa su međunarodno promoviranje brenda FER-a, pronalazak partnera za projekte i povećanje broja stranih studenata. Organizirat ćemo i godišnje druženje alumna iz Hrvatske i inozemstva te raznim aktivnostima privlačiti vrhunske alumne povratnik' na FER. Osnovat ćemo zakladu za potrebite i uspješne studente svih razina studija. Razvijat ćemo programe mentorstva za osobni razvoj studenata i doktoranada, ali i za istraživače - istaknuo je Bilas.

Na prvom okupljanju članovi Alumni odbora pojedinačno su se predstavili, složivši se kako je sazrelo vrijeme da sa svojih današnjih pozicija poduzetnika i menadžera vrate svom matičnom fakultetu barem dio onoga što im je pružio. S ponosom su se prisjetili studentskih dana, mahom iskazavši zahvalnost svojim mentorima, a mentorstvo su posebno istaknuli kao važnu kariku u razvoju vrhunskih inženjera koje FER već desetljećima odgaja.
FOTO: PIXABAY