LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Rijeci

Fakultet zdravstvenih studija u Rijeci proslavio desetu obljetnicu osnutka

Odala se počast nedavno preminulom dekanu Alanu Šustiću svečanim otkrivanjem ploče s njegovim imenom. Dodijeljene su i nagrade najboljim studenticama na prijediplomskoj i diplomskoj razini.

Odala se počast nedavno preminulom dekanu Alanu Šustiću svečanim otkrivanjem ploče s njegovim imenom. Dodijeljene su i nagrade najboljim studenticama na prijediplomskoj i diplomskoj razini.

Svečanom je sjednicom Fakultetskog vijeća, održanom u utorak, 19. ožujka 2024. godine, obilježena deseta obljetnica osnutka Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci. Dekanica Fakulteta, prof. dr. sc. Danijela Malnar, predstavila je izvješće o radu institucije i monografija te su uručene nagrade najboljim znanstvenicima i studentima, kao i zahvalnice partnerima.

Događaj je bio posebno emotivan jer je tom prilikom velika dvorana Fakulteta imenovana po nedavno preminulom prof. dr. sc. Alanu Šustiću, prvom dekanu institucije, čije je naslijeđe duboko ukorijenjeno u razvoju fakulteta.
 

„Njegove ideje, zanos i polet s kojima ih je realizirao zauvijek će nas nositi i tjerati prema naprijed; da rušimo barijere i ostvarujemo nove rezultate", izjavila je dekanica.


Prodekanica za nastavu prof. dr. sc. Gordana Brumini dodijelila je Nagradu Fakultetskog vijeća studenticama Anamariji Bjelajac na prijediplomskoj razini te Natali Žgombi na diplomskoj razini te Priznanje najbolje ocijenjenom nastavniku od strane studenata koje je pripalo doc. dr. sc. Silviju Šegulji.

Svečanosti je prisustvovala prorektorica za digitalizaciju i razvoj prof. dr. sc. Senka Maćešić koja se obratila prigodnim govorom.
 

„Uprava Sveučilišta tu je da vas podupire u sjajnom poslu koji obavljate. Vaše struke iziskuju ne samo iznimnu pamet i znanje, nego i veliku količinu empatije i hrabrosti. Nastavimo zajedno jačati ovaj Fakultet, Sveučilište, grad i regiju.", kazala je prorektorica.


Događaju je prisustvovao i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović koji se obratio pozdravnom riječi i prisjetio se svojih studentskih dana koje je provodio upravo u zgradi današnjega Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci.
FOTO: SVEUČILIŠTE U RIJECI