LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Aeronautika

Fakultet prometnih znanosti najavio novi studijski program, slijedi značajna modernizacija

Predloženi novi studijski program prijediplomskog studija Aeronautika zamijenit će postojeći studijski program.

Predloženi novi studijski program prijediplomskog studija Aeronautika zamijenit će postojeći studijski program.

Tijekom 2022. godine, Zavod za aeronautiku Fakulteta prometnih znanosti izradio je novi sveučilišni prijediplomski studijski program Aeronautika. Kako stoji na stranici FPZ-a, program je predan na vrednovanje sveučilišnim i nacionalnim tijelima te se očekuje završetak njegova vrednovanja i dobivanje dopusnice u narednim mjesecima, što bi omogućilo izvođenje novog studijskog programa i upis novih studenata od akademske godine 2023./2024.

Postojeći studijski program, koji se primjenjuje zadnjih 15-ak godina, neophodno je modernizirati novom strukturom studija (radi ojačavanja inženjerskih te specifičnih pilotskih i kontrolorskih kompetencija), u skladu sa zahtjevima tržišta rada u civilnom i vojnom sektoru aeronautike. Promjenom programa modernizirat će se i inovirati sadržaj predmeta te metode poučavanja u skladu s najnovijim znanstvenim i stručnim spoznajama u sektoru zrakoplovstva. Uskladit će se hrvatsko nazivlje područja kontrole i upravljanja zračnim prometom s europskim i nacionalnim standardima i propisima - navode s Fakulteta prometnih znanosti.

Predloženi novi studijski program prijediplomskog studija Aeronautika zamijenit će postojeći studijski program Aeronautika (do sada tri usmjerenja/modula) te uvesti novu strukturu studija - dva smjera, četiri usmjerenja/modula:
  • Smjer Pilot (usmjerenje Civilni pilot, usmjerenje Vojni pilot)
  • Smjer Upravljanje zračnim prometom (usmjerenje Kontrola zračnog prometa, usmjerenje Vojna kontrola zračnog prometa)


 
FOTO: PIXABAY