LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PONOS SVEUČILIŠTA

Evo tko su najcitiraniji znanstvenici Sveučilišta u Splitu

Studija obuhvaća dvije liste, a tiču se 2 posto najcitiranijih svjetskih znanstvenika u pojedinim granama znanosti.

Studija obuhvaća dvije liste, a tiču se 2 posto najcitiranijih svjetskih znanstvenika u pojedinim granama znanosti.

Da ljudi čine tim, svima nam je jasno, a jedan od parametara koliko utjecajne ljude imaš u timu, kada je riječ o radu visokobrazovnih institucija, su i podatci iz Scopusa.

Već tradicionalna studija o najcitiranijim svjetskim znanstvenicima, koju prema podatcima iz Scopusa izrađuje istraživačka grupa sa Sveučilišta Stanford u Kaliforniji (SAD), objavila je podatke za 2021. godinu.

Studija obuhvaća dvije liste, a tiču se 2 posto najcitiranijih svjetskih znanstvenika u pojedinim granama znanosti. Jedna lista tiče se najutjecajnijih znanstvenika za 2021. godinu te druga najutjecajnijih znanstvenika za cjelokupnu znanstvenu karijeru, a na obje su zapažen uspjeh postigli znanstvenici sa Sveučilišta u Splitu.

Na listi najutjecajnijih znanstvenika Sveučilišta u Splitu za 2021. godinu našli su se: Frano Barbir (Fakultet elektrotehnike strojarstva i brodogradnje), Sandro Nižetić (Fakultet elektrotehnike strojarstva i brodogradnje), Ante Munjiza (Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije), Damir Vukičević (Prirodoslovno-matematički fakultet), Ana Marušić (Medicinski fakultet), Ognjen Bonacci (Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije), Ozren Polašek (Medicinski fakultet), Ivana Kolčić (Medicinski fakultet), Janoš Terzić (Medicinski fakultet), Igor Jerković (Kemijsko-tehnološki fakultet) i Mladen Miloš (Kemijsko-tehnološki fakultet), prenosi Sveučilište u Splitu.

Neki od znanstvenika su se, na ponos  Sveučilišta, našči na obje liste, a najutjecajniji znanstvenici na listi za cjelokupnu karijeru su: Frano Barbir (Fakultet elektrotehnike strojarstva i brodogradnje), Ante Munjiza (Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije), Ana Marušić (Medicinski fakultet), Ognjen Bonacci (Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije), Mladen Miloš (Kemijsko-tehnološki fakultet), Sandro Nižetić (Fakultet elektrotehnike strojarstva i brodogradnje), Matko Marušić (Medicinski fakultet), Ivana Kolčić (Medicinski fakultet), Igor Jerković (Kemijsko-tehnološki fakultet), Josip Mastelić (Kemijsko-tehnološki fakultet), Dragan Poljak (Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje) i Ratko Katić (Kineziološki fakultet).
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA