LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tako slične, tako različite, tako europske

EU: Prijavite se na nagradni natječaj u pisanju eseja

Do 27. veljače pošaljite svoj esejski odgovor na pitanja vezana uz vaša iskustva u EU i očekujte glavnu nagradu – trodnevno putovanje u Bruxelles.

Do 27. veljače pošaljite svoj esejski odgovor na pitanja vezana uz vaša iskustva u EU i očekujte glavnu nagradu – trodnevno putovanje u Bruxelles.

Europska komisija odlučila je pokrenuti zanimljiv natječaj za mlade od 18 do 25 godina iz svih zemalja članica EU.

Naime, zanimaju ih iskustva i mišljenja mladih u Europskoj uniji koja u zadnje vrijeme pokazuje sve veću tendenciju širenja i primanja novih zemalja članica. 

Natječaj je ponajviše zanimljiv za mlade Hrvate, budući da se Hrvatska priključila ovoj velikoj obitelji tek nedavno – u srpnju 2013. godine – te je tako postala 28. zemlja članica. 

Za sudjelovanje u natječaju potrebno je do 27. veljače najkasnije do 12h poslati esejski odgovor do najviše 1000 riječi. Odgovor je potrebno formulirati uzimajući u obzir sljedeća pitanja: Kakva su vaša iskustva u proširenoj EU? Kako se proširena EU može suočiti s izazovima u budućnosti? 

Iz svake od 28 zemalja članica bit će izabran jedan rad, a njegov autor će biti nagrađen trodnevnim putovanjem u Bruxelles

Za pregled detaljnijih pravila natječaja kliknite ovdje. Kako biste sudjelovali, dovoljno je na ovom linku ispuniti formular na kojem se nalazi i prostor za esej. 

Svakako nemojte propustiti ovu idealnu priliku koja ne uključuje samo obilazak veličanstvene belgijske prijestolnice, već i upoznavanje mladih iz svih europskih zemalja. Sretno!

FOTO: EUROPA.EU