LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dvodnevna konferencija za mlade

ESN Zagreb oblikuje poduzetničke sposobnosti studenata

Dvodnevna konferencija o poduzetništvu mladih „Employ your Skills" naglasak stavlja na profesionalizaciju vještina i usmjeravanje budućnosti još u studentskoj i mladenačkoj dobi.

Dvodnevna konferencija o poduzetništvu mladih „Employ your Skills" naglasak stavlja na profesionalizaciju vještina i usmjeravanje budućnosti još u studentskoj i mladenačkoj dobi.

Erasmus studentska mreža Zagreb (ESN Zagreb) ovaj mjesec organizira dvodnevnu konferenciju o poduzetništvu mladih te važnosti vještina i iskustava stečenih za vrijeme studija pod nazivom Employ your Skills! Održat će se 24. i 25. ožujka 2017. godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a namijenjena je primarno domaćim studentima, članovima ESN-a, ali i svima zainteresiranima.

Organizatori projektom pokušavaju usmjeriti pažnju studentske populacije na činjenicu kako su aktivnosti kojima se studenti bave za vrijeme trajanja studija od presudnog značaja za njihov daljnji razvoj i karijeru. Naglasak će biti na tome kako mladi ljudi već tijekom studija mogu profesionalizirati svoje vještine te usmjeriti svoju budućnost. Nadalje, upravo u studentskoj i mladenačkoj dobi vrlo je važno potaknuti i oblikovati poduzetničke sposobnosti kako bi mladi jednog dana mogli stvarati nove vrijednosti u ekonomiji. Ovim će se projektom predstaviti i brojni drugi projekti te brojne korisne i poželjne poslovne vještine koje studenti mogu razviti kroz brojne organizacije.

Svoj poduzetnički put i iskustvo predstavit će sudionicima konferencije dvije uspješne startup inicijative – CookHub i NanoDiy. Pridružit će im se predstavnica Agencije za mobilnost i programe EU koja će govoriti o prednostima koje program Erasmus+ nudi u profesionalnom smislu, odnosno u kontekstu mogućnosti zapošljavanja i razvoja buduće karijere. Gostuje i prof. dr. sc. Mislav Ante Omazić, profesor na Ekonomskom fakultetu, koji ima vrlo značajna iskustva sa studentskim projektima i organizacijama budući da ih je implementirao u svoje nastavne kolegije, a mnoge i sam pokrenuo. Također, Plavi ured grada Zagreba, koji pomaže u osnaživanju ekonomije i poduzetništva u Zagrebu te služi kao platforma za komunikaciju relevantnih institucija sa zagrebačkim poduzetnicima, predstavit će aktivnosti koje nudi mladim ljudima.

Dvoje inozemnih gostiju, bivši članovi ESN-a iz Italije i Češke, a danas uspješni poduzetnici, predstavit će projekte na kojima su radili i put kojim su razvili svoje poslovne vještine. Također, predstavnica tvrtke Procter&Gamble prikazat će mogućnosti za razvoj i stjecanje vještina iz perspektive svoje velike multinacionalne kompanije. Predstavnica partnerske organizacije ESN Split sudionicima će približiti najvažnije detalje na koje treba obratiti pažnju pri pisanju i provedbi lokalnih i EU projekata. Naposlijetku, predstavit će se i nekoliko studentskih organizacija (Erasmus Student Network, Hrvatska Studentska Asocijacija, Ekonomska klinika) koje kroz svoje projekte i aktivnosti pružaju priliku studentima i mladima da usavrše svoje vještine i tako upotpune svoje iskustvo studiranja.

Prijavite se za sudjelovanje na konferenciji putem poveznice, a više informacija potražite na Facebook događaju.

FOTO: FLICKR