LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu poziva na

ERFUSS... '14 - Međunarodni kongres studenata

Od 11. do 13. travnja na ERF-u će se održati Međunarodni kongres studenata Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta pod nazivom ''ERFUSS... '14''.

Od 11. do 13. travnja na ERF-u će se održati Međunarodni kongres studenata Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta pod nazivom ''ERFUSS... '14''.

Od 11. do 13. travnja na ERF-u će se održati Međunarodni kongres studenata Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta pod nazivom ''ERFUSS... '14''.

Ovaj neobičan naziv Kongresa je zapravo abrevijacija rečenice ''ERF u suradnji s...'', a objašnjen je i ciljem Kongresa: želja studenata bila je da se ujedine komplementarne struke s jednim ciljem - timski rad i inter/trans/multidisciplinarnost. Popričali smo ukratko i s timom za korespondenciju Kongresa, kojeg čine tri studentice: Andrea Damjanić, Ljubica Leko i Renata Peharec.

''S obzirom na to da naš fakultet ima tri smjera (rehabilitacija, logopedija i socijalna pedagogija) te je dosad svaki smjer zasebno organizirao svoje kongrese, došli smo do zaključka da bismo trebali ujediniti svoja znanja i organizirati zajednički kongres. Kroz studiranje na sva tri smjera stalno se naglašava važnost suradnje i multidisciplinarnog tima te smo htjeli dati priliku studentima našeg fakulteta da već kroz studij prepoznaju važnost suradnje. Razrađujući prvotnu ideju uvidjeli smo potrebu za uključivanjem i drugih fakulteta kako bismo međusobno osvijestili važnost multidisciplinarnosti  s kojom ćemo se i sami susresti tijekom budućeg rada. Također ovim kongresom htjeli smo potaknuti suradnju i sa studentima iz regije kako bismo razmjenjivali znanja, iskustva i ideje.'' 

Na kongresu mogu sudjelovati studenti odgojno-obrazovnih znanosti, psihologije, sociologije, pedagogije, filozofije, prava, socijalnog rada, lingvistike, fonetike, medicine, kineziologije, ali i studenti naizgled nepovezanih struka poput računarstva, strojarstva, elektrotehnike, arhitekture, grafičkog dizajna i umjetničkih područja koji mogu svojim vještinama i znanjem pridonijeti timu unutar edukacijsko-rehabilitacijskog područja rada i znanosti.

''Nadamo se da će studenti s drugih fakulteta u Hrvatskoj prepoznati našu ideju i odazvati se u što većem broju. Također, prema iskustvu naših studenata kroz sudjelovanja na nekim drugim međunarodnim kongresima, očekujemo veliki odaziv kolega iz regije. Smatramo da multidisciplinarnost otvara nove mogućnosti u znanstvenim istraživanjima i napretku struke što u konačnom cilju dovodi i do razvoja društva. Stoga još jednom ovim putem pozivamo sve zainteresirane na sudjelovanje.''

Što se točno obuhvaća pod pojedinim studijskim smjerovima i što se očekuje od izlagača, možete pročitati na službenoj stranici Kongresa. Posjetite i Facebook stranicu na kojoj možete pogledati neke primjere dosadašnje suradnje ERF-a s drugim fakultetima.

Na službenoj stranici također možete preuzeti obrazac kojim se, uz sažetak rada, možete prijaviti na sudjelovanje najkasnije do 21. ožujka 2014. na e-mail progodbor@stud.erf.hr. Za sve studente koji će sudjelovati kao promatrači postoji Obrazac B koji treba poslati najkasnije do 1. travnja 2014.

Kotizacija za aktivne studente iznosi 75 kuna (besplatno za studente ERF-a) te 150 (odnosno 50) za pasivne studente.

''Do sada je svaki smjer na našem fakultetu organizirao zasebno svoje kongrese i iskustva su uvijek bila pozitivna. No, nikada se mi sami nismo ujedinili u organizaciju niti pozivali druge fakulteta na suradnju. Dakle, ovo je prvi kongres takvoga tipa i nadamo se da će biti dobar primjer za buduće generacije.''

FOTO: ERFUSS