LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentska razmjena

Erasmus unatoč koronavirusu: 6 studenata ostvarilo pravo odrađivanja prakse u inozemstvu

Nekolicina splitskih studenata ostvarila je pravo odrađivanja stručne prakse u inozemstvu. Riječ je o studentima EFST-a, PMF-a, KFT-a i FESB-a.

Nekolicina splitskih studenata ostvarila je pravo odrađivanja stručne prakse u inozemstvu. Riječ je o studentima EFST-a, PMF-a, KFT-a i FESB-a.

Sveučilište u Splitu objavilo je odluku o Erasmus+ stručnoj praksi prema kojoj je šestero studenata ostvarilo pravo odrađivanja prakse u Španjolskoj, Nizozemskoj, Poljskoj, Belgiji i Njemačkoj, ovisno gdje su se prijavili.

Riječ je o jednoj studentici s Kemijsko-tehnološkog fakulteta, studentici i studentu s Ekonomskog fakulteta, studentici s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta te studentu i studentici s Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje. Popis je dostupan ovdje i na kraju članka.

Erasmus stručna praksa traje minimalno 2, a maksimalno 12 mjeseci i tijekom odrađivanja iste studenti ostaju upisani na svoj fakultet ili akademiju. Praksu odrađuju studenti koji su još studenti, osim onih koji odu nakon što su odabrani natječajem i diplomiraju, pod uvjetom da se vrate unutar jedne godine od završetka studija, odnosno do kraja akademske godine.

Praksa se može odrađivati u privatnim i javnim poduzećima, ustanovama, organizacijama i drugdje ako se odrađuje kod osoba koje imaju status pravne osobe te djeluju u području obrazovanja i mladih. Osim navedenoga praksa se može odraditi i na visokim učilištima koji imaju dodijeljenu Erasmus povelju za visoko obrazovanje. Praksa se odrađuje u članicama EU-a te Islandu, Norveškoj i Lihtenštajnu. 

Studenti tijekom prakse dobiju džeparac koji je uglavnom najmanje 500 eura mjesečno, odnosno više ako se radi o zemljama koje imaju nešto veći standard, veće cijene i slično.
 

FOTO: PIXABAY