LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
ESN Osijek

Erasmus Café: sve što trebate znati o mobilnosti studenata na jednom mjestu

Erasmus studentska mreža Osijek i ovoga semestra priprema studente za prijavu na aktualni Erasmus+ natječaj, a prijaviti se mogu svi jer je u online izdanju.

Erasmus studentska mreža Osijek i ovoga semestra priprema studente za prijavu na aktualni Erasmus+ natječaj, a prijaviti se mogu svi jer je u online izdanju.

Erasmus studentska mreža (ESN) Osijek 29. rujna s početkom u 18 sati organizira virtualni susret za sve studente zainteresirane za odlazak na mobilnost u sklopu Erasmus+ programa. Osim što će se predstaviti ideja programa mobilnosti, pojasnit će se i prijavna procedura i potrebni dokumenti, a studenti koji su već obavili svoju razmjenu ispričat će zašto bi se itko trebao odvažiti na tako velik korak u njihovu obrazovanju.

Troje će studenata predstaviti države u kojima su boravili, što su studirali te s kojim su se izazovima nosili tijekom toga razdoblja. Ako ste u strahu od odlaska u novu sredinu ili se bojite za studij koji trenutačno pohađate u Osijeku, a želite se kulturno obogatiti, putovati i osamostaliti jer vam je dosta rutine i monotonog okruženja priključite se online izdanju Erasmus Cafea – dobit ćete odgovore na sva pitanja. Poveznica za priključivanje dostupna je ovdje

Erasmus studentska mreža Osijek neprofitna je organizacija koja djeluje od 2012. godine, a njezina matična ustanova Erasmus Student Network začeta je 1989. godine te se do danas vodi geslom Studenti pomažu studentima. Svakako, pridonosi se stvaranju mobilnijeg i fleksibilnijeg obrazovnog okruženja podržavajući razmjenu studenata s različitih razina i provodeći inicijativu internacionalizacije kod kuće, čime se međunarodne studente približava novim lokalnim zajednicama. ESN svojim inicijativama i projektima utječe na daljnji razvoj europske mobilnosti, aktivnoga građanstva i solidarnosti među mladima iz Europe.

Podsjetimo, Erasmus+ KA1 mobilnost studenata za ljetni semestar u akademskoj 2022./2023. godini otvoren je do 7. listopada, s prijave se podnose slanjem prijavnog obrasca na e-adresu jplesa@unios.hr te slanjem potpisanog primjerka obrasca i ostale prijavne dokumentacije isključivo preporučenom poštom na adresu: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku – Rektorat; Za ERASMUS+ KA1 natječaj, rok: 7.10.2022., Trg Svetog Trojstva 3, 31000 Osijek.

FOTO: ESN