LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
eStudent

Elektroboj i ove godine osigurava bogate nagrade najkreativnijim studentima

Zaljubljenici u gastroelektroniku i tehnomodu mogu se do 10. ožujka prijaviti na ovogodišnje studentsko natjecanje u izradi praktičnih elektrotehničkih rješenja te osvojiti bogate nagrade.

Zaljubljenici u gastroelektroniku i tehnomodu mogu se do 10. ožujka prijaviti na ovogodišnje studentsko natjecanje u izradi praktičnih elektrotehničkih rješenja te osvojiti bogate nagrade.

Otvorene su prijave za četvrti Elektroboj, jedino studentsko natjecanje u Hrvatskoj u izradi praktičnih rješenja iz područja elektrotehnike. Osim što je natjecanje izuzetna odskočna daska za studente i njihovu daljnju karijeru, ono uključuje i bogate nagrade u ukupnom iznosu od 16 000 kuna te Inkubatorski paket Tehnološkog Parka Zagreb, koji obuhvaća startup edukaciju, mentoriranje i osiguran prostor za rad. Prijave su otvorene do 10. ožujka, a važno je napomenuti da se prijaviti mogu studenti iz cijele Hrvatske. Dolazak u Zagreb obavezan je samo za finale natjecanja, na kojemu će finalisti prezentirati svoje ideje žiriju.

Elektroboj se odvija u tri faze. Prva se odnosi na prijave timova i pojedinaca, druga na osmišljavanje vlastitog rješenja na zadanu temu i predaju tehničke dokumentacije tog rješenja, a posljednja faza odnosi se na izradu projektnog rješenja. Stručni će žiri na temelju dostavljene tehničke dokumentacije odabrati pet najboljih projekata, koji će dobiti financijska sredstva u iznosu od 2500 kn za izradu svog proizvoda. Ovogodišnje su teme gastroelektronika i tehnomoda.

– Tema definira područje, ali ne postavlja nikakva ograničenja na funkcionalnosti razvijenog sklopovlja, tehničke značajke i primijenjene tehnologije. Projekt mora imati smislenu poveznicu s naslovom teme. Primjerice, hrana + tehnologija = gastroelektronika. Zadavanjem tema želimo potaknuti kreativnost natjecatelja i potaknuti na razmišljanje. – rekao je Ivan Varnica, voditelj organizacijskog tima Elektroboj.

Više o samom natjecanju možete saznati na uvodnom predavanju u četvrtak, 2. ožujka, u Sivoj vijećnici zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva u 16 sati. Predavači će predstaviti ovogodišnje teme, a prošlogodišnji pobjednici natjecanja, tim Guitar Friend, govorit će o svojim uspjesima nakon Elektroboja.

Prijaviti se možete na poveznici, a sve informacije vezane uz Elektroboj pratite na Facebooku. Ovogodišnji su Premium partneri projekta Xylon-logicBricks, GlobalLogic, Rimac Automobili i Končar – Institut za elektrotehniku, Regular partner je Ericsson, a prijatelj je projekta Razvojna agencija Zagreb.

FOTO: ESTUDENT