LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski zbor Ekonomskog fakulteta u Zagrebu

EFZG: Studenti koji prvi puta produžuju godinu ne plaćaju punu participaciju!

Na današnjoj sjednici odlučeno je da će punu participaciju plaćati oni studenti koji drugi ili treći puta upisuju ponavljačku godinu.

Na današnjoj sjednici odlučeno je da će punu participaciju plaćati oni studenti koji drugi ili treći puta upisuju ponavljačku godinu.

Na sjednici Fakultetskog vijeća Ekonomskog fakulteta u Zagrebu koja se održala danas, 29. rujna razgovaralo se o spornoj odluci koja je donešena prije desetak dana i koja je odmah odgođena. Prema toj su odluci studenti koji su odlučili prenijeti diplomski ili neke od ispita u novu akademsku godinu, cijenu upisa trebali platiti 7 200 kuna - odnosno trebali su platiti punu participaciju

Na sjednici je dogovoreno je da će oni studenti koji prvi put produžuju godinu, a to se odnosi i na redovne i izvanredne studenete, kao i studenti 4. godine preddiplomskog studija koji prvi put produžuju 4. godinu, jednako kao i svi ostali studenti koji su položili između 30-54 ECTS u protekloj akademskoj godini plaćati participaciju od 120 kn po ECTS bodu koji im je ostao. Upravo tako je bilo i protekle tri godine te će se tako nastaviti i određivati cijena participacije. 

Prema ovoj odluci, samo oni studenti koji upisuju ponavljačku godinu po drugi put ili čak treći put, plaćaju punu participaciju u iznosu od 7 200 kuna.

Također, u donešenoj Odluci stoji kako će se od akademske godine 2016./2017. studentske participacije plaćati primjenom modela izvrsnosti i ostvarenog uspjeha te da će oni koji prvi put upisuju ponavljanje godine plaćati participaciju sukladno broju neostvarenih ECTS-a.