LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Akademski i gospodarski ciljevi

EFOS i Žito grupa potpisali Sporazum o znanstveno-stručnoj suradnji

Dugogodišnja suradnja ovim sporazumom postala je još čvršća, a donosi i dobre vijesti za studente – modernizaciju studijskih programa, iskustvo preko stručne prakse i slično.

Dugogodišnja suradnja ovim sporazumom postala je još čvršća, a donosi i dobre vijesti za studente – modernizaciju studijskih programa, iskustvo preko stručne prakse i slično.

Dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku prof. dr. sc. Boris Crnković i član Uprave Žito grupe Jozo Ljubičić potpisali su sporazum o znanstveno-stručnoj suradnji, kojim EFOS i Žito od sada i formalno nastavljaju dugogodišnje partnerstvo u realizaciji zajedničkih akademskih i gospodarskih ciljeva.

Prema uhodanoj uspješnoj praksi EFOS-a, suradnja je prvenstveno usmjerena na daljnje unaprjeđenje kvalitete i modernizaciju studijskih programa te razmjenu stručnih znanja i iskustava preko stručne prakse. Pritom je jedan od ključnih ciljeva upravo stvaranje uvjeta za razvoj stručnih kadrova i pružanje prilika za zapošljavanje perspektivnih mladih talenata u okviru Žito grupe.
 


VEZANO: Potpisan je povijesni sporazum o suradnji između Studentskog zbora UNIST-a i ove studentske udruge


 

„Ovaj sporazum posljednja je u nizu potvrda naše predanosti unapređenju obrazovanja i pružanju izvanrednih razvojnih prilika našim studentima. U okviru ovakve prakse, koja je već izrasla u prepoznatljivu tradiciju Ekonomskog fakulteta u Osijeku, naši studenti imaju mogućnost steći prva praktična znanja u struci, upoznati potencijalne buduće poslodavce te način osigurati temeljni korak za budući razvoj karijere već za vrijeme studija. Suradnja sa Žitom, kao jednom od najvažnijih prehrambenih i poljoprivrednih kompanija na nacionalnoj razini, predstavlja još jedan ključan iskorak u jačanju sinergije između akademske i gospodarske zajednice u Slavoniji i Baranji.” – poručio je dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku prilikom potpisivanja sporazuma.

 

 

Praktično znanje


Istaknuo je i velik broj alumnija, koji su se zaposlili u Žito grupi po završetku fakulteta, ali i mogućnosti koje ta suradnja donosi studentima.

Kao jedna od kompanija koja simbolizira prehrambenu i poljoprivrednu proizvodnju u Slavoniji i Baranji, ali i na širem području regije, Žito grupa pružit će studentima EFOS-a vrijedna znanja i iskustva praktičnim edukacijama, analizama slučajeva, omogućavanjem podataka za nastavne vježbe te istraživanjima tržišta na vlastitim proizvodima.

FOTO: PR, EFOS
 

S druge strane, Žito će u okviru te suradnje imati priliku predstaviti se studentima kao poželjan poslodavac te upoznati, odabrati i razvijati mlade talente, koji će u budućnosti činiti sastavni dio stručnog kadra kompanije. 
 

„Želimo pružiti priliku studentima da steknu prva iskustva u praksi i vide kako funkcionira rad u realnom sektoru. Isto tako, kroz prakse želimo ostvariti i potencijalna buduća zaposlenja u našoj grupaciji. Svjesni smo smjene generacija koja dolazi, stoga mlađim generacijama želimo osigurati stjecanje znanja, vještina i kompetencija u sigurnom okruženju iskusnih kolegica i kolega. Kroz takav rad i oni će u budućnosti biti spremni preuzeti različite funkcije i odgovornosti.” – zaključila je Valentina Pravdić, voditeljica upravljanja ljudskim potencijalima u Žito grupi.

FOTO: PR, EFOS