LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentsko inženjersko natjecanje

EBEC Zagreb: Dani inženjera

EBEC Zagreb - Dani inženjera studentima nude 5 dana treninga, radionica i natjecanja, ali i mogućnost ostvarivanja kontakta s tvrtkama u kojima bi mogli raditi u struci.

EBEC Zagreb - Dani inženjera studentima nude 5 dana treninga, radionica i natjecanja, ali i mogućnost ostvarivanja kontakta s tvrtkama u kojima bi mogli raditi u struci.

EBEC ZagrebDani inženjera ove se godine sedmi put održavaju u Hrvatskoj, od 18. do 22. ožujka na FER-u. Prijave traju od 20. veljače i prihvaćaju se do 14. ožujka u 23 sata, a šalju se elektronskim putem.

Ovo studentsko inženjersko natjecanje u organizaciji je BEST Zagreb, volonterske i neprofitne organizacije, koja je samo jedna od mnogih europskih podružnica, a omogućuje studentima Sveučilišta u Zagrebu mogućnost dodatnog obrazovanja. Tako pobjednici EBEC Zagreba nastavljaju svoj put na EBEC Alpe – Adria koji se ove godine održava u Mariboru. Glavni cilj natjecanja je da studenti sudionici stupe u kontakt s tvrtkama u kojima bi mogli raditi u svojoj struci. Tijekom prijave za treninge potrebno je napisati samo prioritete, a umjesto pisanja motivacijskog pisma za prijavu za natjecanje, treba odgovoriti na tri pitanja.

Prijava:
1. Korak: Registrirati se na Bestovoj stranici.
2. Korak: Stisnuti prijava.

Dani inženjera sastoje se od CompanyDayja tijekom kojeg studenti mogu stupiti u kontakt s tvrtkama predstavljenim na štandovima te mogu popričati s djelatnicima tih tvrtki. Također, svaka će tvrtka održati prezentacije koje pružaju uvid u djelatnost tvrtke, ali i vještine i znanja koja su potrebna za rad unutar nje.

Case Study je drugi dio tijekom kojeg se pred svaki tim stavlja određeni problem iz područja tehnologije i menadžmenta. Razradu problema te samo rješenje pojedinog tima ocjenjuju predstavnici tvrtki i profesori. U Team Designu, sudionicima se daje zadatak izgradnje naprave koja izvršava određenu radnju. Taj dio natjecanja također ocjenjuju profesori i djelatnici tvrtki.

U sklopu EBEC Zagreb održavaju se i predavanja poznatih stručnjaka i znanstvenika te treninzi, odnosno radionice, kako bi sudionici što bolje naučili napisati prijave za posao, stipendije i natječaje. Također, održavat će se i treninzi komunikacije s poslodavcima, profesorima i kolegama.

FOTO: BEST ZAGREB