LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
RAZVOJ STRUKE I PROMOCIJA FAKULTETA

Duga tradicija: Na FER-u će se dodijeliti zlatne diplome onima koji su diplomirali prije pedeset godina

Dodjeljivanjem Zlatnih diploma Fakultet tradicionalno iskazuje zahvalnost svojim diplomiranim inženjerima na svemu što su učinili za razvoj struke te za promociju Fakulteta u cjelini.

Dodjeljivanjem Zlatnih diploma Fakultet tradicionalno iskazuje zahvalnost svojim diplomiranim inženjerima na svemu što su učinili za razvoj struke te za promociju Fakulteta u cjelini.

U povodu 50. obljetnice diplomiranja na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na FER-u će 16. studenoga 2022. godine generaciji inženjera koji su diplomirali u akademskoj godini 1971./1972. svečano biti uručene Zlatne diplome.

Dodjela Zlatnih diploma održat će se u sklopu Svečane sjednice Fakultetskoga vijeća, u dvorani Auditorium Maximum, s početkom u 12 sati, a na FER-u se ovakve diplome dodjeljuju već više od tri desetljeća, točnije od 1991. godine. Tada je donesena odluka o dodjeli Spomendiplome diplomiranim inženjerima pedeset godina od njihovog završetka studija, a to je postao način na koji Fakultet tradicionalno iskazuje zahvalnost svojim diplomiranim inženjerima na svemu što su učinili za razvoj struke te za promociju Fakulteta u cjelini.
Ponosni smo što su naši inženjeri već više o stoljeća generatori novih istraživačkih ideja, spoznaja i inovacija, pojedinci koji su kroz povijest redovito preuzimali ulogu predvodnika u razvoju i implementaciji novih tehnologija, stoji istaknuto na stranicama FER-a.
Naime, početkom studija elektrotehnike u Hrvatskoj smatra se 1919. godina, kada je u sklopu Kraljevske visoke tehničke škole započeo s radom Elektro-inženjerski odjel.

Pored Zlatnih diploma, na Svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća najuspješnijim studentima bit će uručena priznanja „Josip Lončar”, za posebno istaknuti uspjeh u savladavanju gradiva na pojedinim godinama studija, te posebna priznanja „Josip Lončar” za posebno uspješan završetak preddiplomskog studija u ak. god. 2021./2022. Ukupno 33 izvrsnih studentica i studenata dobit će ova vrijedna priznanja.

Za najbolje studentske radove studenata FER-a u području elektronike, ostvarene u suradnji s industrijom, srednjim ili malim poduzećima bit će uručena nagrada „Željka Matutinović - Sunčica”, a za osobito vrijedan diplomski rad iz polja računarstva nagrada „Stanko Turk”.

Također, na Svečanoj sjednici Fakultet će tradicionalno dodijeliti i zahvalnice srednjim školama za istaknuti doprinos u srednjoškolskom obrazovanju studenata FER-a. Zahvalnice će dobiti 23 srednje škole odnosno gimnazije iz cijele Hrvatske.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA