LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ekološka osviještenost

Dubrovački studenti priključili se kampanji „Zasadi stablo, ne budi panj!“

Studenti su posadili ljute naranče, ružmarine, mirtu, čemprese i drugo mediteransko bilje ispred Studentskog doma i ispred Vrtića Palčica

Studenti su posadili ljute naranče, ružmarine, mirtu, čemprese i drugo mediteransko bilje ispred Studentskog doma i ispred Vrtića Palčica

Sveučilište u Dubrovniku priključilo se nacionalnoj kampanji sadnje stabala Udruge Zasadi stablo, ne budi panj!. Dubrovački studenti sa svih odjela i studija Sveučilišta, uključujući i strane Erasmus studente, uz nekolicinu svojih nastavnika posadili su ljute naranče, ružmarine, mirtu, čemprese i drugo mediteransko bilje ispred Studentskog doma i ispred Vrtića Palčica.

Sadnice je donirao Zavod za mediteranske kulture Sveučilišta u Dubrovniku iz svog rasadnika u Čibači, čiji su djelatnici pružili stručnu pomoć pri sadnji.

Za pripremu tla bila je zadužena tvrtka Horting d. o. o. Svi sudionici sadnje imali su osiguran obrok na adventskim kućicama pred Domom kao znak zahvale za odaziv i trud u realizaciji akcije.

Cilj kampanje Zasadi stablo, ne budi panj! je podizati ekološku svijest i potvrditi društvenu i ekološku odgovornost te tako pomoći u realizaciji strategija ublažavanja posljedica klimatskih promjena prema EU-standardima. Ovakve akcije održavaju se na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini u Republici Hrvatskoj već nekoliko godina.

FOTO: SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU