LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Obrazovao više od 20 tisuća studenata

Dubrovački odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju nagrađen za iznimna postignuća

Zahvaljujući Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju koji je na više načina doprinio razvoju grada i županije, Korčula je postala prvi otok na kojemu se izvodi sveučilišni studij, što je jedan od razloga zašto su dobili nagradu.

Zahvaljujući Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju koji je na više načina doprinio razvoju grada i županije, Korčula je postala prvi otok na kojemu se izvodi sveučilišni studij, što je jedan od razloga zašto su dobili nagradu.

Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku nagrađen je Nagradom za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju, a nagradu je povodom Dana Dubrovačko-neretvanske županije i blagdana njezinog zaštitnika sv. Leopolda Bogdana Mandića primila izv. prof. dr. sc. Katija Vojvodić.

Odjel je ove akademske godine obilježio 50 godina djelovanja tijekom kojih je obrazovao više od 20 000 studenata od kojih su, kako stoji u priopćenju, mnogi ostvarili uspješne karijere i doprinijeli razvoju Dubrovnika.

– Od 2020. godine zalaganjem nastavnika Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju s izvođenjem je započeo i prvi doktorski studij kojem je Sveučilište u Dubrovniku nositelj, a koji je ujedno i prvi doktorski studij iz područja digitalne ekonomije u Republici Hrvatskoj.

Svojim inovativnim nastavnim sadržajima unosio je novu dimenziju u visokom obrazovanju u Gradu Dubrovniku, navodi se, i pridonosio njegovoj transformaciji u istinski sveučilišni grad. U međuvremenu su uz preddiplomski i diplomski studij Financijskog menadžmenta u Pločama pokrenuli i studij Poslovne ekonomije, smjer Turizam u Korčuli, čime je Korčula postala prvi otok na kojem se izvodi sveučilišni studij.

– Svojim znanstvenim aktivnostima znanstvenici Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku pronosili su širom Hrvatske i svijeta ime Dubrovačko-neretvanske županije i gradili njezinu reputaciju kao središta znanstvene izvrsnosti. Njegovi djelatnici aktivno sudjeluju u brojnim tijelima županije gdje s ostalim dionicima traže rješenja za gospodarske izazove lokalne zajednice. Tijekom svog cijelog postojanja Odjel je posebnu pozornost posvećivao zajednici u kojoj djeluje, razvija se i s kojom dijeli dobro i zlo. – stoji u obrazloženju nagrade.

FOTO: SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU