LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
16. međunarodna znanstvena konferencija

Dubrovački medijski dani: ovogodišnji fokus je na istraživanju dezinformacija

Osim izlaganja znanstvenika i stručnjaka, sudionike očekuju dva panela i radionice na temu dezinformacija i izazova koje predstavljaju.

Osim izlaganja znanstvenika i stručnjaka, sudionike očekuju dva panela i radionice na temu dezinformacija i izazova koje predstavljaju.

Šesnaesti po redu Dubrovački medijski dani održat će se na Sveučilištu u Dubrovniku, 29. i 30. rujna 2023. godine. Glavna je tema ovogodišnje međunarodne znanstvene konferencije Istraživanje dezinformacija: Trenutačni trendovi i perspektive (Disinformation Research: Current Trends and Perspectives).


Što očekivati?
 

Govornici koji će se pojaviti na ovogodišnjoj konferenciji su profesor Claes H. de Vreese sa Sveučilišta u Amsterdamu, Nizozemska, koji će prezentirati svoje izlaganje pod nazivom The AI (r)evolution in communication, te profesorica Samantha Bradshaw s Američkog sveučilišta iz SAD-a, koja će govoriti o temi Disinformation & Democracy: Challenges on the Horizon.

Tijekom događanja će, osim izlaganja znanstvenika, istraživača, profesora i stručnjaka, biti organizirana i dva panela. Prvi panel će se fokusirati na temu Izazovi dezinformacija i umjetne inteligencije u kontekstu EU: regulacija, suradnja i protumjere. Na ovom panelu će sudjelovati predstavnici akademske zajednice i Europske unije.

Na drugom panelu bit će predstavljen pilot program, koji provodi Agencija za elektroničke medije u suradnji s Ministarstvom kulture i medija. Ovaj program ima za cilj uspostavu novih centara za provjeru činjenica. Također će se održavati i radionice o postupcima provjere činjenica.


 

FOTO: UNSPLASH, ILUSTRACIJA