LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
POSTOJI SAMO JEDAN UVJET

Država daje rođendanski „poklon” od 100 eura svakome tko navrši 18 godina!

Rođendanski „poklon” dodjeljuje se osobama koje će napuniti 16. godina u 2024. godini, ali postoji jedan uvjet za preuzimanje tog novčanog iznosa.

Rođendanski „poklon” dodjeljuje se osobama koje će napuniti 16. godina u 2024. godini, ali postoji jedan uvjet za preuzimanje tog novčanog iznosa.

Njemačka je odlučila mlade ljude potaknuti na odlazak u kino, kazalište i probuditi u njima ljubav prema kulturi – kako to bolje napraviti nego uz lijep novčani iznos od 100 eura. Taj poklon će od države dobiti svi oni koji ove godine slave 18. rođendan, a sredstva bi trebali dobiti od 1. ožujka, piše Fenix magazin.
 


VEZANO: Bivši voditelj riječkih katoličkih skauta vrebao maloljetnice putem lažnih profila!


 

Postoji jedan uvjet


Jedini uvjet za dobivanje poklona jest da se on koristi za kulturne ponude, uključujući ulaznice za koncerte, kazališne predstave, kina, muzeje, festivale ili parkove, knjige, zvučne zapise, notne zapise ili glazbene instrumente.

Također je potrebno prijaviti se na KulturPass, uz osobnu iskaznicu i odgovarajući PIN, a zatim će se račun aktivirati na njihov 18. rođendan. S pomoću povezane web-stranice ili aplikacije, moguće je rezervirati različite ponude, a proračun se može iskoristiti do 31. prosinca 2024.

Gledanje filma u kinu, FOTO: Canva, Ilustracija
 

Država je prepolovila poklone


Iako je poklon od 100 eura lijep iznos, on je prošle godine bio dvostruko veći – 200 eura dobio je svatko tko je napunio 18. godina u 2023. godini. No, Savezna vlada kaže da je opća proračunska situacija zategnuta, stoga su bili primorani prepoloviti iznos.
FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA