LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
MLADI ZA MLADE – JAČANJE ZAJEDNICE MLADIH OSOBA U RIZIKU OD SOCIJALNE ISKLJUČENOSTI

Društveno poduzetništvo iz prve ruke

CERM u suradnji sa socijalnom zadrugom Humana Nova održava predavanje o društvenom poduzetništvu.

CERM u suradnji sa socijalnom zadrugom Humana Nova održava predavanje o društvenom poduzetništvu.

Centar za razvoj mladih nastavlja s organizacijom aktivnosti u sklopu projekta MLADI ZA MLADE – jačanje zajednice mladih osoba u riziku od socijalne isključenosti. Tijekom 36 mjeseci provode se radionice s populacijom mladih u nepovoljnom položaju. Cilj je projekta osnažiti mlade kompetencijama za zapošljavanje. Sljedeća aktivnost održava se već 10. siječnja u suradnji sa Socijalnom zadrugom Humana Nova.

Socijalna zadruga Humana Nova društveno je poduzeće koje djeluje na 3 područja: okolišnom, društvenom i ekonomskom. Zapošljava osobe s invaliditetom i druge društveno isključene osobe koje u Humani Novoj svakodnevno stvaraju nove vrijednosti od odbačenih tekstilnih predmeta te izrađuju nove kvalitetne i inovativne proizvode. Humana Nova vodeći je hrvatski primjer društvenog poduzeća za radnu integraciju i ponovnu uporabu, prepoznat i u široj regiji. Zadruga svojim djelovanjem doprinosi izgradnji tolerantnih društvenih odnosa i uravnoteženom korištenju resursa. 

Tema predavanja, društveno poduzetništvo, predstavlja poslovanje temeljeno na načelima društvene, okolišne i ekonomske održivosti, kod kojih se stvorena dobit ili višak prihoda u cijelosti ili većim dijelom ulaže u dobrobit zajednice. Ovakav je tip poduzetništva sve važniji u današnjem svijetu te pomaže pri suočavanju s problemima ekonomskog sustava stavljajući profit u pozadinu, a ljude u središte pozornosti.

Predavanje će održati Karolina Kraljić, socijalna radnica i voditeljica ljudskih resursa unutar Socijalne zadruge Humana Nova. Stručnjakinja u području HR-a bavi se stručnom podrškom zaposlenicima, vodi proces osposobljavanja i zapošljavanja, individualne razgovore i grupne radionice.

Predavanje je u potpunosti besplatno, održat će se online, u utorak 10. siječnja u 12 h putem platforme Zoom, a sudionici će dobiti link za priključenje na dan održavanja. Predavačica će predstaviti iskustva zadruge s društvenim poduzetništvom, ukazati na teškoće s kojima su se susretali, ponuditi rješenja za takve probleme te naglasiti prednosti ovakvog načina poslovanja. Predavanje je namijenjeno svima koji su zainteresirani za društveno poduzetništvo i žele saznati kako ostvariti svoje strateške ciljeve.

Kako bi se prijavio na predavanje, ispuni obrazac ispod i saznaj kako pozitivno utjecati na društvo u cjelini putem poduzetništva!



Članak je nastao u sklopu projekta MLADI ZA MLADE – jačanje zajednice mladih osoba u riziku od socijalne isključenosti, a za sadržaj je odgovoran isključivo Centar za razvoj mladih. Projekt provodi CERM u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, područnim uredom Sisak, te s udrugama Institut za stručno usavršavanje mladih, Ženska soba i Udrugom mladih Futurum Montis, a uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.