LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
RETRODOGAĐAJ

DRIVE IN KINO: Povratak na Borongaj s novim izdanjem filmskih klasika

Atmosfera događaja bila je kao skok u prošlost, retro i izuzetno ugodna, što ga čini iznimno preporučljivim za sve uzraste.

Atmosfera događaja bila je kao skok u prošlost, retro i izuzetno ugodna, što ga čini iznimno preporučljivim za sve uzraste.

Posjetili smo Drive in kino u subotu i nedjelju, gdje je Hrvatska studentska asocijacija (HSA) oživjela omiljeni projekt osmišljen još 2013. godine. Ovo izdanje donijelo je veliku promjenu, premještajući se s dugogodišnjeg poligona kod Vitićeve Kockice na Prisavlju, na parkiralište Tržnice Borongaj.

Nova lokacija, s većim kapacitetom, obećavala je nezaboravno iskustvo gledanja filmova pod zvijezdama. Program se održao 20. i 21. te 27. i 28. travnja 2024. godine. U subotu, 27. travnja, uživali smo u filmu Svećenikova djeca, dok je nedjelja, 28. travnja, bila rezervirana za kultni klasik Klub boraca.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Zagreb Events (@zagrebackidogadaji)


Posjetiteljima na ovogodišnjem Drive in kinu nije manjkalo zabave, zahvaljujući raznolikom popratnom programu koji je bio zaista uzbudljiv. Loungevi za opuštanje, besplatno piće, kokice, nachosi i tombola osigurali su da svatko pronađe nešto po svom ukusu. Atmosfera događaja bila je kao skok u prošlost, retro i izuzetno ugodna, što ga čini iznimno preporučljivim događajem. Bio je to simbol zabave i opuštanja za mnoge Zagrepčane, a organizatori su uz piće i hranu pripremili i bogat popratni program koji je uključivao kvizove, stand-up komediju te radionice za djecu. Ulaz je bio besplatan za sve posjetitelje, a vrata su se otvarala već od 18 sati, dok su projekcije počinjale u 21 sat.

Razgovarali smo i s jednim od članova Hrvatske studentske asocijacije, Ivanom Vukom, koji je podijelio svoje mišljenje o projektu.

„Projekt se održao četiri dana tijekom dva uzastopna vikenda. Najzanimljiviji dio bio je čuvanje opreme. Oprema dolazi subotom ujutro, a odlazi u nedjelju poslije projekcije. Oprema je u svakom trenutku trebala biti pod našim okom što znači da smo imali noćnu smjenu gdje je nekoliko osoba provelo noć pored opreme, družeći se. Tijekom projekcija, ja sam bio zadužen za storije na instagramu, a drugi vikend sam vodio program. Bili smo podijeljeni i svatko je imao svoj zadatak. Iako je bilo puno organizacije i strukture, mi smo se svi i dalje jako zabavili i zbližili. Mislim da ovakvih projekata treba biti više jer kako i sam slogan udruge kaže, ovo je #višeodstudiranja.” – navodi Ivan Vuk.


HSA, kao organizator, kontinuirano radi na profesionalnom razvoju svojih članova pod sloganom Više od studiranja, a Drive in kino ostaje jedan od zapamćenih događaja koji oživljava duh zabave na otvorenom i podsjeća nas na jednostavnost uživanja u filmovima pod vedrim nebom. Nova lokacija na Borongaju otvorila je vrata većem broju posjetitelja i jamčila još bolje iskustvo gledanja omiljenih filmskih klasika.
FOTO: MARKO JURIĆ