LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prehrana

Došlo je do promjene načina rada studentskih restorana; studentica opisala cijeli proces

Studenti će u menzama moći jesti uz pridržavanje svih do sada donesenih mjera i odluka.

Studenti će u menzama moći jesti uz pridržavanje svih do sada donesenih mjera i odluka.

Na stranici Studentskog centra u Zagrebu od 21. ožujka stoji obavijest o novom načinu rada studentskih restorana do kojega je došlo zbog poduzimanja rigoroznijih mjera za sprječavanje širenja koronavirusa

Zbog prestanka usluga javnog prijevoza i ograničenja okupljanja restorani subvencionirane prehrane Studentskog centra u Zagrebu u SD Stjepan Radić, SD Cvjetno naselje i SD Lašćina rade na način da studenti dolaze u studentski restoran po obrok koji će biti složen u pribor za jednokratnu uporabu, a obrok će konzumirati u studentskim sobama.
Vezano:
Jedna studentica otkrila je za Index.hr kako izgleda postupak dolaska po hranu:

– Ponuda hrane je malo oskudnija nego inače, što je jasno jer nema studenata, no i dalje je jednako fina. Dođeš u red, dezinficiraš ruke sredstvom koje ti je na početku reda, kažeš im što želiš, a tete ti to onda stave u posudicu. Jogurti i voće su posebno, na odvojenim tanjurima.

Izvor: Facebook

Prilikom uzimanja obroka za ručak, studenti će odmah moći uzeti i obrok za večeru, kako bi se smanjilo pravljenje gužvi u studentskim restoranima jer ondje ne smije biti više od tri studenata odjednom i moraju držati dva metra razmaka. 
Vezano:
Od Studentskog centra u Zagrebu nismo uspjeli dobiti informaciju o radu studentskog restorana u domu Cvjetno naselje iz koja su studenti premješteni u SD Stjepan Radić.
FOTO: STUDENTSKI.HR / MONIKA POSAVEC