LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Uživo i virtualno

Događaj posvećen informiranju mladih o mogućnostima obrazovanja u inozemstvu ovoga vikenda u Zagrebu

Na World Education Fairu sudjelovat će škole, fakulteti i sveučilišta iz Nizozemske, Engleske, Danske, Irske, Austrije i mnogih drugih zemalja Europe i svijeta.

Na World Education Fairu sudjelovat će škole, fakulteti i sveučilišta iz Nizozemske, Engleske, Danske, Irske, Austrije i mnogih drugih zemalja Europe i svijeta.

World Education Fair, događaj koji za cilj ima informiranje mladih o mogućnostima pristupačnog obrazovanja u inozemstvu, 25. rujna održat će se u dva izdanja – fizičkom i virtualnom.

Izdanje uživo u zagrebačkom Hotelu Dubrovnik od 11 do 18 sati okupit će predstavnike vrhunskih inozemnih obrazovnih institucija. Kroz prezentacije i informativne stolove zainteresirani će moći saznati sve o najnovijim trendovima u obrazovanju u inozemstvu vezanima uz profesionalnu perspektivu i realizaciju.

Virtualnoj verziji događaja svi zainteresirani moći će pristupiti od 14 do 18 sati te poslušati prezentacije nekih od najpopularnijih sveučilišta u Nizozemskoj. Predstavnicima sveučilišta i obrazovnim savjetnicima također će biti moguće postaviti željena pitanja kroz virtualne komunikacijske platforme. Program i sveučilišta koja sudjeluju u fizičkom i virtualnom događaju različiti su, a program možete pronaći na službenoj stranici događaja.

– Učenici su nedovoljno informirani o tome da vrhunsko obrazovanje u inozemstvu kojemu teže nije financijski i selekcijski nedostižno. Nizozemska je, primjerice, destinacija koja studentima nudi velik broj visokokvalitetnih studija na engleskom jeziku uz pristupačne školarine i mogućnosti financiranja. Grupacija IntegralEdu svake godine organizira događaje koji osiguravaju besplatne savjete za više od 30 tisuća mladih, a preko 8 tisuća njih uspješno pronađe i prijavi se na svoje sveučilište u inozemstvu. Ovim sajmom želja nam je što većem broju učenika ostvariti san obrazovanja u inozemstvu. – objasnio je obrazovni savjetnik Filip Cirkvenčić.

 

Predstavljanje obrazovanja u inozemstvu kroz 9 europskih institucija


Kada je u pitanju odabir studija u inozemstvu, Nizozemska je jedno od najbrže rastućih odredišta upravo zbog povoljnih školarina i velikog izbora studija na engleskom jeziku u raznim područjima. Nizozemska sveučilišta The Hague University of Applied Sciences i The HotelSchool Hague sudjelovat će na fizičkom izdanju sajma dok će se Fontys University of Applied Sciences, Tilburg University i Radboud University kroz prezentacije i individualne konzultacije predstaviti virtualno.

Važno je znati da se na nizozemskim sveučilištima naknada za prvu godinu studija upola smanjuje za sve preddiplomske programe. Štoviše, u Nizozemskoj postoji vrlo pogodan sustav financiranja studenata putem bespovratnih sredstava i subvencija koje nudi država, kako za pokrivanje sveučilišnih, tako i životnih troškova.

Nizozemska, po kvaliteti obrazovanja, sigurno i brzo slijedi dva najbolja obrazovna sustava na svijetu, američki i britanski, koji će također biti prezentirani na nadolazećem WEF-u. Uz američko obrazovanje, bit će predstavljen i program kulturne razmjene Work&Travel USA koji je sjajna prilika za stjecanje relevantnog radnog iskustva za vrijeme studija.

Tijekom fizičkog sajma, najbolje od austrijskog obrazovanja predstavit će sveučilište usmjereno na praktičnu primjenu znanja Carinthia University of Applied Sciences te MODUL University Vienna, sveučilište usmjereno na istraživanja i inovacije.

Posjetitelji zainteresirani za obrazovanje u Irskoj sve odgovore na pitanja moći će dobiti od jednog od vodećih tehnoloških instituta u Irskoj, Dundalk institute of Technology, čiji će predstavnici biti dostupni za individualne konzultacije u Hotelu Dubrovnik.

Iako je danska vlada ove godine donijela odluku o ukidanju studijskih programa na engleskom jeziku na kratkim stručnim studijima, sveučilište University of Southern Denmark zadržalo je studije na engleskom jeziku te tako omogućilo besplatno visoko obrazovanje EU građanima. Predstavnici ovoga sveučilišta bit će otvoreni za pitanja na virtualnom sajmu.
 

Srednjoškolsko obrazovanje u inozemstvu

 
World Education Fair uživo posjetit će i predstavnici dviju prestižnih britanskih srednjih škola, Bromsgrove School te ACS Cobham International School. Budući da predstavnici ovih škola u svoje standardne obrazovne ture ne uključuju Hrvatsku, ovo je jedinstvena prilika za sve one zainteresirane za najbolje europsko srednjoškolsko obrazovanje.

ACS Cobham International School poznata je po vrhunskom kurikulumu, timu od 300 stručnih profesora i članova osoblja, iznadprosječnim rezultatima i prijateljskoj međunarodnoj zajednici čiji su uspjesi priznati na globalnoj razini. Kako bi učenicima iz Hrvatske pružili mogućnost za vrhunsko obrazovanje, ACS Cobham za vrijeme sajma predstavit će stipendiju u sklopu koje učenici mogu poslati besplatnu prijavu te ostvariti stipendiju u iznosu od 40% smanjenja troškova smještaja. Bromsgrove School jedna je od najmodernijih privatnih srednjih škola u Midlandsu. Gledajući impresivne rezultate njezinih učenika, ova je škola uvijek među vodećim školama u Engleskoj.
 
U kontekstu obrazovanja u inozemstvu, nedovoljno je istaknuta i kvalitetna priprema za srednjoškolsko, ali i akademsko obrazovanje u okviru jezičnih tečajeva. Uz intenzivno usavršavanje jezika, jezični tečajevi nude i dodatne sadržaje korisne za upis željenih obrazovnih institucija u inozemstvu poput priprema za polaganje standardiziranog testa jezika, kombinacije odabranog jezika s određenim akademskim predmetom, sportom ili čak hobijem.

Na događaju uživo poštovat će se sve propisane epidemiološke mjere te je iz istoga razloga svoje mjesto za željenu prezentaciju potrebno rezervirati registracijom. Kao i svake godine, sudjelovanje na događaju World Education Fair u potpunosti je besplatno, a registracija je moguća na sljedećoj poveznici.
FOTO: UNSPLASH