LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Stručni studij

Dobivena dopusnica: FERIT pokreće preddiplomski studij računarstva u još jednom gradu

FERIT će na jesen započeti s izobrazbom studenata u Vinkovcima kroz dislocirani preddiplomski redoviti stručni studij računarstva.

FERIT će na jesen započeti s izobrazbom studenata u Vinkovcima kroz dislocirani preddiplomski redoviti stručni studij računarstva.

Početkom nove akademske godine 2021/2022. Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (FERIT) započet će s izobrazbom studenata u Vinkovcima kroz dislocirani preddiplomski redoviti stručni studij računarstva.

Dekan Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, prof. doc. dr. Drago Žagar, prilikom potpisivanja Sporazuma, otkrio je kako će se na jesen upisati 40 studenata

– Jako mi je drago da smo uspjeli realizirati ovaj projekt, dobiti dopusnicu Ministarstva znanosti i obrazovanja prije par dana, te ćemo u jesenskom roku upisati prvih 40 studenata. Ugovor koji smo danas potpisali odnosi se na obrazovanje prve generacije studenata računarstva. Vjerujem kako će interes biti značajan i da ovaj projekt može u velikoj mjeri pomoći da se mladi ljudi obrazuju, te da nakon završetka studija imaju mogućnost zapošljavanja u svom kraju. Nastavnici će biti iz Osijeka, ali nastojat ćemo stručnu praksu organizirati s lokalnim tvrtkama te uključiti lokalne zaposlenike koji će pomoći u izvođenju praktičnog dijela nastave.

Stručni studij trajat će 6 semestara, a studenti će završetkom izobrazbe steći 180 ECTS bodova i zvanje stručni/-a prvostupnik/prvostupnica inženjer/inženjerka računarstva. Sukladno Sporazumu, FERIT se obvezuje upisati minimalno 25 do maksimalno 40 studenata u prvoj godini, a nastava će se održavati u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića u Vinkovcima.

FOTO: PIXABAY