LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski centar Zagreb

Obvezno konzultiranje o liječničkim pregledima s upravama studentskih domova

Studenti koji su ostvarili pravo na smještaj u studentskim domovima useljavaju se uz predočenje potvrde o obavljenom liječničkom pregledu. No neki su mimoišli to pravilo pa ih uprava podsjeća da je moraju dostaviti.

Studenti koji su ostvarili pravo na smještaj u studentskim domovima useljavaju se uz predočenje potvrde o obavljenom liječničkom pregledu. No neki su mimoišli to pravilo pa ih uprava podsjeća da je moraju dostaviti.

Posljednjih je dana brojnim stanarima studentskih domova stiglo upozorenje uprava studentskih domova kako je nužno javiti se upravi radi predočenja potvrda o liječničkom pregledu ako to još nisu učinili. U SD-u Stjepan Radić naveden je i rok – petak, 17. studenoga, odnosno do kraja ovog radnog tjedna.

Proces prijave na Natječaj za ostvarivanje prava na korištenje smještaja u studentskim domovima više-manje svima je poznat. Studenti prilikom apliciranja ništa ne pridaju slučaju, već se dobro pobrinu da im ne nedostaje pokoji dokument koji bi mogao biti ključan pri donošenju odluka o dodjeli studentskih soba.  Studentski centar u Zagrebu detaljno propisuje sve daljnje korake – proces rezervacije mjesta, krajnje datume za useljenje, dodjelu samica i postupak useljenja, koji je, čini se, nekima stran.

Naime studenti koji su ostvarili pravo na smještaj, mogu se useliti isključivo uz predočenje potvrde o obavljenom liječničkom pregledu, stoji na službenoj stranici zagrebačkog Studentskog centra. Prilikom same objave rezultata naglašeno je da iznimno studenti koji ne obave liječnički pregled kod liječnika školske ili sveučilišne medicine, mogu isti obaviti kod svog liječnika opće prakse u mjestu stanovanja. S tom se potvrdom mogu privremeno useliti u studentski dom dok ne obave pregled kod propisanog liječnika školske ili sveučilišne medicine.

Iskustva studenata pokazuju da se po ovom pitanju na njima nije trenirala strogoća te da su se mnogi ipak uselili bez potvrde, potpisujući izjavu da će je naknadno dostaviti. No sudeći prema brojnim novitetima uvedenima s početkom tekuće akademske godine, stanari će biti prisiljeni pridržavati se pravila.

FOTO: STUDENTSKI.HR