LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Rekonstrukcija Radničkog doma

Do kraja godine gotova rekonstrukcija vukovarskog doma, očekuju se i novi studiji

– Siguran sam da ćemo koncem godine studentima Veleučilišta Lavoslava Ružičke u Vukovaru osigurati najmodernije uvjete za stručno usavršavanje. – rekao je gradonačelnik Penava.

– Siguran sam da ćemo koncem godine studentima Veleučilišta Lavoslava Ružičke u Vukovaru osigurati najmodernije uvjete za stručno usavršavanje. – rekao je gradonačelnik Penava.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava obišao je radove kod Radničkog doma u Borovu naselju koji je u procesu obnove i rekonstrukcije koja bi trebala biti gotova do kraja 2021. godine. Time bi se studentski standard doveo na zavidnu razinu, piše Lokalni.hr.

Rekonstrukcijom Radničkog doma očekuje se da će zgrada u prizemlju imati fitness centar za studente fizioterapije, višenamjensku dvoranu i knjižnicu, dok bi na prvom katu trebali biti uredi za upravu i studentsku službu, kao i dio nastavničkih kabineta. Na drugom i trećem katu bit će učionice i kabineti.

Gradonačelnik je rekao da radovi idu ubrzanim tempom, pa se, umjesto u proljeće 2022. godine, kako je prvo bilo predviđeno, završetak radova očekuje već ove godine, piše Lokalni.hr:
– Izuzetno me veseli da je riječ o pravoj i temeljitoj rekonstrukciji pri kojoj su poštovani svi uvjeti građevinske i arhitektonske struke. Tehnološka opremljenost samog objekta je vrlo visoka. Siguran sam da ćemo koncem godine studentima Veleučilišta Lavoslava Ružičke u Vukovaru osigurati najmodernije uvjete za stručno usavršavanje.
Slično mišljenje dijeli i pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Dražen Čulig koji je rekao da će Radnički dom postati ukras Borova naselja. Radove je obišao i Slobodan Stojanović, prodekan Veleučilišta Lavoslav Ružička, koji je izjavio da će se tim potezom stvoriti preduvjeti za daljnji razvoj Veleučilišta i dići studentski standard te omogućiti razvoj novih studijskih programa u skladu s potrebama tržišta rada.

Studij sestrinstva i studij računarstva prema dosadašnjim planovima trebali bi biti pokrenuti na vukovarskom veleučilištu, no zasad nema detaljnijih informacija. 
FOTO: WIKIMEDIA/AUGUST DOMINUS