LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRIZNANJA U SEDAM KATEGORIJA

Djelatnicima Sveučilišta u Dubrovniku dodijeljena su posebna priznanja, evo tko se istaknuo ove godine

Priznanje za osobit doprinos u  radu i razvoju Sveučilišta administrativnog i tehničkog osoblja dobio je Pero Kolak na prijedlog Odjela za primijenjenu ekologiju budući da je „svojom marljivošću, zalaganjem i odgovornim radom pridonio ugledu i prepoznatljivosti ne samo Sveučilišta u Dubrovniku, nego i samog grada Dubrovnika.

Priznanje za osobit doprinos u  radu i razvoju Sveučilišta administrativnog i tehničkog osoblja dobio je Pero Kolak na prijedlog Odjela za primijenjenu ekologiju budući da je „svojom marljivošću, zalaganjem i odgovornim radom pridonio ugledu i prepoznatljivosti ne samo Sveučilišta u Dubrovniku, nego i samog grada Dubrovnika.

Rektor Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Nikša Burum dodijelio je priznanja zaposlenicima Sveučilišta u Dubrovniku u 2022. godini. Priznanja u sedam kategorija dodijeljena su na tradicionalnom godišnjem Skupu zaposlenika i prigodnoj svečanosti nakon 190. sjednice Senata Sveučilišta u Dubrovniku, posljednje u ovoj kalendarskoj godini.

Godišnje priznanje za osobito postignuće u nastavi i radu sa studentima dobila je Ana Kešelj, mag. ing. comp., asistentica na Odjelu za elektrotehniku i računarstvo koja je pored redovnih nastavnih aktivnosti uključena u rad na znanstvenim i stručnim projektima Sveučilišta u Dubrovniku te promociju znanosti, Sveučilišta i Odjela za elektrotehniku i računarstvo. Potiče uključivanje studenata u znanstveni i stručni rad i suradnju sa studentima i s drugim institucijama i državama kroz njihov praktični stručni rad u međunarodnim timovima.

Godišnje priznanje za autorstvo znanstvenih radova objavljenih u časopisima indeksiranim u bazi Web of Science (WoS) koje se dodjeljuje za najveći broj Q1 i Q2 radova, za područje društvenih znanosti dobio je prorektor za poslovanje prof. dr. sc. Nebojša Stojčić (4 Q1 i 1 Q2), za područje prirodnih znanosti prof. dr. sc. Branko Glamuzina s Odjela za primijenjenu ekologiju (1 Q1 i 1 Q2), za područje tehničkih znanosti doc. dr. sc. Darijo Mišković s Pomorskog odjela (1 Q1 i 2 Q2), za područje biotehničkih znanosti prorektorica za međunarodnu suradnju i znanost izv. prof. dr. sc. Marijana Pećarević (2 Q1), za područje interdisciplinarnih znanosti predstojnica Zavoda za mediteranske kulture izv. prof. dr. sc. Mara Marić (1 Q1) te za područje biomedicine i zdravstva voditeljica studija Sestrinstvo i Kliničko sestrinstvo dr. sc. Sanja Zoranić (1 Q1).

Priznanje za najcitiraniji znanstveni rad u WoS bazi u 2022. godini dobila je izv.prof.dr.sc. Ivana Palunko, voditeljica Laboratorija za autonomne inteligentne sustave (LARIAT) s ukupnim brojem citata 36 znanstvenog rada: Busoniu, L. de Bruin, T., Tolic, D., Kober, J., Palunko, I. (2018). Reinforcement learning. Priznanje za sveukupnu najvišu citiranost u WoS bazi u 2022. godini dobio je prof.dr.sc. Branko Glamuzina s ukupno 170 citata.

Priznanje za voditeljstvo i/ili sudjelovanje u nacionalnim i međunarodnim kompetitivnim znanstveno-istraživačkim projektima, za najveću ugovorenu vrijednost znanstvenog projekta dobila je izv. prof. dr. sc. Ivana Palunko za projekt SeaClear 2.0 u vrijednosti od 859.713,00 (za razdoblje od 4 godine, financiran iz novog HORIZON Europe financijskog okvira). Priznanje za voditeljstvo i/ili sudjelovanje u nacionalnim i međunarodnim aktivnostima suradnje s institucijama i gospodarstvom, za najveću ugovorenu vrijednost stručnih projekata dobio je pročelnik Odjela za komunikologiju prof. dr. sc. Mato Brautović za projekt ADMO ukupno vrijedan 1.800.000,00 EUR.

Priznanje za osobit doprinos u  radu i razvoju Sveučilišta administrativnog i tehničkog osoblja dobio je Pero Kolak na prijedlog Odjela za primijenjenu ekologiju budući da je „svojom marljivošću, zalaganjem i odgovornim radom pridonio ugledu i prepoznatljivosti ne samo Sveučilišta u Dubrovniku, nego i samog grada Dubrovnika. Teško je zamisliti izgled revitaliziranog vrta ljetnikovca Pucić - Crijević bez njegovog rada koji slijedi tragove kulturno - povijesnog nasljeđa i projekt dr. Bruna Šišića. Gosp. Pero Kolak ističe se kao predan zaposlenik čiji odnos prema radu može biti primjer ostalim zaposlenicima Sveučilišta“.    
FOTO: UNIDU, PRESS