LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Europska akademija

Djelatnici zagrebačkog sveučilišta izabrani za članove prestižne Academiae Europaeae

Cilj je Akademije promicanje europskog istraživanja, savjetovanje vlada i međunarodnih organizacija u znanstvenim pitanjima te daljnje interdisciplinarno i međunarodno istraživanje.

Cilj je Akademije promicanje europskog istraživanja, savjetovanje vlada i međunarodnih organizacija u znanstvenim pitanjima te daljnje interdisciplinarno i međunarodno istraživanje.

Prorektor za studente, preddiplomske i diplomske studije Sveučilišta u Zagrebu i pročelnik katedre za Radiologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Boris Brkljačić izabran je za člana prestižne Academiae Europaeae. Uz profesora Brkljačića u članstvo je izabrana i prof. dr. sc. Tatjana Jukić Gregurić s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Danas se slavi Svjetski dan darivatelja krvi: studenti medicine organizirali hvalevrijednu akciju


Academia Europaea (The Academy of Europe) je paneuropska akademija humanističkih znanosti, književnosti, prava i znanosti. Osnovana je 1988. godine kao funkcionalna europska akademija koja obuhvaća sva područja znanstvenog istraživanja, a djeluje kao koordinator europskih interesa u nacionalnim istraživačkim agencijama.

(Ne)moguća misija: više o učinkovitom korištenju istraživačkih resursa na medicini


Akademija radi na unapređenju i širenju izvrsnosti u znanosti u humanističkim znanostima, pravu, ekonomskim, društvenim i političkim znanostima, matematici, medicini i svim granama prirodnih i tehnoloških znanosti bilo gdje u svijetu za javnu dobrobit i za unapređenje obrazovanja javnosti svih uzrasta. Cilj je Akademije promicanje europskog istraživanja, savjetovanje vlada i međunarodnih organizacija u znanstvenim pitanjima te daljnje interdisciplinarno i međunarodno istraživanje.

IZVOR: MEDICINSKI FAKULTET SVEUČILIŠTA U ZAGREBU
FOTO: MEDICINSKI FAKULTET SVEUČILIŠTA U ZAGREBU