LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
10. PLATFORMAT 2022. U SPLITU

Deset godina festivala nezavisne kulture - PLATFORMAT!

Festival predstavlja raznovrsnost i potencijal nezavisne kulturne scene Splita koncentrirane u Domu mladih i tako Split stavlja uz bok gradovima poput Berlina.

Festival predstavlja raznovrsnost i potencijal nezavisne kulturne scene Splita koncentrirane u Domu mladih i tako Split stavlja uz bok gradovima poput Berlina.

Platforma Doma mladih najavljuje deseto izdanje festivala nezavisne kulture PLATFORMAT koji će se održati od 30. rujna do 9. listopada u i ispred zgrade Doma mladih (Ulica slobode 28, Split) koja je već gotovo 30 godina dom nezavisne kulturne scene.

Festival PLATFORMAT svojim programom već deset godina predstavlja raznovrsnost i potencijal nezavisne kulturne scene Splita koncentrirane u Domu mladih, kao i važnost suradnje, ali i skreće pažnju na probleme s kojima se suočavaju korisnici Doma mladih te pokušava pronaći moguća rješenja.

Ovogodišnjih deset dana za deset godina festivala predstavit će intenzivan interdisciplinarni, umjetnički, edukativni i zabavni program, obuhvaćajući organizacije koje takve programe i stvaraju u Domu, a sve realizirano kroz participativnu formu slobodnog djelovanja i samoorganizacije.

Nastao suradnjom korisnika prostora Doma mladih festival PLATFORMAT je pravi primjer dobre suradnje i prakse između različitih aktera koji kontinuirano rade na profiliranju i afirmaciji Doma mladih kao društveno-kulturnog centra te razvoju lokalne kulturne scene.

Nikada završena zgrada Doma mladih (gradnja je stala 1984. godine.) u kojoj djeluje niz organizacija, usprkos svom teretu prošlosti vrvi životom, kulturom i umjetnošću, a Festival PLATFORMAT najbolja je prezentacija toga.

Program događanja i više informacija pronađite na web stranici

FOTO: PDM