LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Budućnost hrvatske dramaturgije

DeSADU na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu

Radi se o jednom od brojnih projekata u organizaciji studenata Akademije dramske umjetnosti kojim žele popularizirati radove svojih kolega, budućih profesionalnih pisaca.

Radi se o jednom od brojnih projekata u organizaciji studenata Akademije dramske umjetnosti kojim žele popularizirati radove svojih kolega, budućih profesionalnih pisaca.

Sedma po redu čitanja dramskih tekstova mladih dramaturga, studenata Akademije dramske umjetnosti, DeSADU, održat će se u Zagrebu od 8. do 12. prosinca 2015. Radi se o jednom od brojnih projekata u organizaciji studenata Akademije dramske umjetnosti kojim žele popularizirati radove svojih kolega, budućih profesionalnih pisaca.

Stručni žiri u sastavu Saša Božić, Nina Horvat i Ivor Martinić odabrao je pet tekstova koji će se predstaviti na ovogodišnjem DeSADU. Radi se o najnovijim tekstovima studenata Odsjeka dramaturgije: Lucije Klarić, Valentine Galijatović, Luke Vlašića, Luke Mavretića i Nine Bajsić.

Osim glavnog programa, organizatori su pripremili i bogat popratni program koji se sastoji od predstavljanja Ogranka mladih Hrvatskog društva dramskih umjetnika, brojnih okruglih stolova i promocije knjige Nove drame, zbirke drama studenata Akademije dramske umjetnosti.

Sve izvedbe održat će se u 21 sat u novom izvedbenom prostoru Akademije dramske umjetnosti, u Frankopanskoj 22. Ulaz na sva dramska čitanja je slobodan.

U nastavku donosimo program čitanja dramskih tekstova:

08.12. Lucija Klarić: Put u zaborav

09.12.  Valentina Galijatović:Pas radnog naziva Honda

10.12. Luka Vlašić:Ništa novo

11. 12. Luka Mavretić: Magda bonsai

12.12. Nina Bajsić: Negativna sposobnost

FOTO: DESADU