LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Uhvaćen na djelu

Dekan Geodezije umjesto snimanja štete od potresa tim novcem odveo obitelj u resort

Od preusmjeravanja novca iz Fonda solidarnosti Europske unije u izgradnju privatnih vikendica, do lažnih putnih naloga i podizanja novca izravno s bankomata.

Od preusmjeravanja novca iz Fonda solidarnosti Europske unije u izgradnju privatnih vikendica, do lažnih putnih naloga i podizanja novca izravno s bankomata.

Akademska zajednica pogođena je još jednom aferom  – na Geodetskom fakultetu ovih dana kriminalne radnje samo izviru na površinu. Telegram je otkrio da se novac Fonda solidarnosti Europske unije, osobnom odlukom i vlastoručnim potpisom ministrice Nine Obuljen Koržinek preusmjerio glavnom akteru – Geodetskom fakultetu, čiji su glavni ljudi zatim taj novac izvukli i investirali u izgradnju svojih vikendica.

Dio novca kojeg su se dočepali na taj način, podigli su izravno s bankomata, a dio su isplatili putem lažnih putnih naloga, navodi Telegram. Za obavljanje ovih radnji uhićeni su profesor Boško Pribičević i bivši dekan Almin Đapo.
 


Velika policijska akcija: uhićenja na Geodetskom fakultetu


 

Lažni putni nalozi


Đapo je tako napravio i jedan od putnih naloga namijenjen 3D-dokumentiranju štete od potresa, koji je zapravo bio izlet na istarski resort u Rapcu sa suprugom i dvoje djece – kvalitetno obiteljsko druženje.

To je obiteljsko druženje prema Telegramu koštalo 5690 kuna, koje si je Đapo isplatio iz projekta koji je osobnom odlukom financirala Nina Obuljen Koržinek.
 

Istražuje se „afera Jahta” na Geodetskom fakultetu



Osim ovog izleta, bivši dekan navodno je redovito pisao naloge za službena putovanja – posjet vikendici kod Pisarovine. Istražitelji Ureda europskog javnog tužitelja otkrili su da se e-mailom hvalio supruzi da si je pisao 3500 kn na putni nalog. 
 
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA