LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
U SKLOPU DANA KARIJERA

Dani karijera na riječkom Sveučilištu: Kroz Job fair studenti se umrežili s poslodavcima

Sveučilišta trebaju prepoznavati potrebe svojih studenata, razvijati s njima kompetencije, pripremati ih za zanimanja budućnosti i sadašnjosti i pomoći im da nađu karijere kojima će biti zadovoljni.

Sveučilišta trebaju prepoznavati potrebe svojih studenata, razvijati s njima kompetencije, pripremati ih za zanimanja budućnosti i sadašnjosti i pomoći im da nađu karijere kojima će biti zadovoljni.

Na Sveučilištu u Rijeci održali su se prvi Dani karijera (UNIRI Career Days), a u sklopu tog dođanja jučer je održan i Sajam Poslova – UNIRI Job Fair.

Na organizaciji Dana karijera pa i samog Job faira radio je Ured za karijere, Studentski zbor, Alumni mreža i čak 80 volontera

Vremena se mijenjaju; nekada kad su neke ranije generacije tražile posao – listale su se novine i tražili natječaji. Danas je traženje posla i kreiranje karijere nešto sasvim drukčije. Mi se na Sveučilištu osjećamo dužnima pomoći studentima razviti kompetencije koje će im pomoći da bolje i uspješnije grade njihove karijere. U tom je smislu današnji Job Fair samo završetak četverodnevnog događanja – Career Days, koji su obuhvatili 11 radionica i sličnih događanja, koji su na interaktivan način pomogli našim studentima i alumnima da se snađu u ovom složenom svijetu i da shvate da i na ovim prostorima ima mogućnosti za razvoj i uspjeh. Hvala i svim poslodavcima koji su se odazvali našem pozivu, njih čak 39. Više od 150 predstavnika poduzeća prepoznalo je mogućnost da se susretnu s budućim potencijalnim zaposlenicima. Nadam se da će obje strane dobiti danas brojne potrebne informacije u ugodnoj interakciji, rekla je rektorica Sveučilišta prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija

U sklopu Dana karijera održan je i okrugli stol naziva Sveučilište i zajednica – suradnja u moru mogućnosti”, a tim povodm rektorica Prijić Samaržija je dodala kako Sveučilišta trebaju prepoznavati potrebe svojih studenata, razvijati s njima kompetencije, pripremati ih za zanimanja budućnosti i sadašnjosti i pomoći im da nađu karijere kojima će biti zadovoljni.

Sudionici okruglog stola složili su se kako je potrebno jačati i razvijati suradnju između poslodavaca i sveučilišta koja obrazuju kadrove te kako komunikacija mora biti dvosmjerna, kako bi što bolje pripremila studente za izazovno tržište rada i zanimanja budućnosti.

Job Fair ostao je otvoren do 20 sati, a izlagači su imali priliku prezentirati svoje tvrtke/institucije, uspostaviti kontakt sa studentima i alumnima Sveučilišta u Rijeci na jednom mjestu te pronaći idealnog kandidata za svoj radni tim. Sudjelovanje je za izlagače bilo besplatno.

Podsjetimo se, prvi Dani karijera Sveučilišta u Rijeci – UNIRI Career Days održani su od 17. do 20. listopada 2022Tjekom prva 3 dana održane su različite informativne i edukativne aktivnosti namijenjene studentima i alumnima koji su imali priliku saznati više o upravljanju karijerom te razviti vještine predstavljanja poslodavcima, kao i donošenja karijernih odluka.

 

FOTO: SVEUČILIŠTE U RIJECI, PRESS