LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Upisi na fakultet

Danas se piše prijemni na Medicini; prošle godine ga palo oko 700 maturanata

Preko 1000 maturanata danas piše prijemni ispit na zagrebačkom Medicinskom fakultetu i bori se za jedno od 300 upisnih mjesta.

Preko 1000 maturanata danas piše prijemni ispit na zagrebačkom Medicinskom fakultetu i bori se za jedno od 300 upisnih mjesta.

Ovogodišnji maturanti, a vjerojatno i neki koji prošle godine nisu uspjeli proći, danas pišu prijemni ispit za upis Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. 

Prijemni se piše u dvije zagrebačke srednje škole, a pristupit će mu 1170 maturanata, od kojih ih je 666 stavilo Medicinski fakultet kao prvi izbor. Kvota za upis je 300 osoba. 

Prijemni ispit na Medicini sastoji se od 120 pitanja iz fizike, kemije i biologije, a pristupnici moraju proći svaki predmet s 40% i zadovoljiti ukupni prag od 55% kako bi prošli prijemni ispit. 

Prošle godine, podsjetimo, prijemni ispit prošlo je tek 247 maturanata od njih preko 1000 koji su ga pisali, što znači da na ljetnom roku nije bila popunjena kvota za upis na Medicinski fakultet.

Maturanti su tada istaknuli da je prijemni ispit bio previše zahtjevan, da su bile velike vrućine i da su ga dugo pisali, što je doprinijelo lošoj riješenosti, dok su s Medicinskog fakulteta isticali da prijemni nije bio ništa teži nego prethodnih godina i da se uzrok može pronaći i nastavi na daljinu. Rezultati današnjeg prijemnog ispita bit će poznati tijekom dana.
FOTO: MEDICINSKI FAKULTET