LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dobrobit djece, mladih i odraslih

Danas blagoslov i otvorenje Centra za promicanje dobrobiti ranjivih osoba Hrvatskog katoličkog sveučilišta

Ciljevi su rada Centra promocija dobrobiti i zaštite djece, mladih i odraslih, informiranje i educiranje o dobrobiti i zaštiti, suradnja s drugim sličnim centrima, znanstveno-istraživačko-edukativni rad, uključivanje djelatnika HKS-a i studenata i drugi.

Ciljevi su rada Centra promocija dobrobiti i zaštite djece, mladih i odraslih, informiranje i educiranje o dobrobiti i zaštiti, suradnja s drugim sličnim centrima, znanstveno-istraživačko-edukativni rad, uključivanje djelatnika HKS-a i studenata i drugi.

Danas, 26. svibnja 2021, održat će se blagoslov i otvorenje Centra za promicanje dobrobiti ranjivih osoba Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Program počinje u 10:30 blagoslovom koji će predvoditi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, a nastavlja se u 11 sati u dvorani Bl. Alojzija kard. Stepinca.

Na otvorenju će, uz kardinala Bozanića, govoriti: prof. dr. sc. Željko Tanjić – rektor HKS-a, mons. Mate Uzinić – nadbiskup koadjutor Riječke nadbiskupije, predsjednik Vijeća HBK za život i obitelj i predsjednik Povjerenstva za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba, prof. dr. sc. Hans Zollner – SJ, član Papinske komisije za zaštitu maloljetnika i predsjednik Centra za zaštitu djece Papinskog sveučilišta Gregoriana u Rimu, te dr. sc. Franz Marcus – član Uprave Katoličke organizacije Die Sternsinger – Kindermissionswerk iz Njemačke. Svoju čestitku u ime Zaklade za pomoć Istočnoj Europi Renovabis iz Njemačke uputit će Burkhard Haneke – direktor za projekte Zaklade. U drugom dijelu programa rad Centra predstavit će magistra Marina Šijaković – njegova voditeljica i dr. sc. Josip Bošnjaković s Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu – docent na Odjelu za psihologiju HKS-a i supervizor rada Centra.

Ciljevi su rada Centra, prema riječima njegovih predstavnika, promocija dobrobiti i zaštite djece, mladih i odraslih, informiranje i educiranje o dobrobiti i zaštiti, suradnja s drugim sličnim centrima u Rimu, Zagrebu i svijetu, znanstveno-istraživačko-edukativni rad, uključivanje djelatnika HKS-a i studenata u njegov rad i drugi. Njegova je voditelja magistra Marina Šijaković, a njezini suradnici su magistra psihologije Jelena Zadro – program manager Centra, i diplomirani teolog Damjan Kovač u administraciji, dok su stručni supervizori rada Centra doc. dr. sc. Josip Bošnjaković i dr. sc. Sanda Sanda Smoljo Dobrovoljski. 

Hrvatsko katoličko sveučilište osnivač je Centra za promicanje dobrobiti ranjivih osoba. On je nastao po uzoru na Centar za zaštitu djece u Rimu te uz idejnu i stručnu podršku njegovih predstavnika. Glavni je donator Katolička organizacija Die Sternsinger – Kindermissionswerk iz Njemačke koja je ove godine proslavila 175. godišnjicu postojanja.

Radi poštivanja epidemioloških mjera, svečani program moći će se pratiti preko službenog YouTube kanala Hrvatskog katoličkog sveučilišta.
FOTO: HKS