LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Studenti studentima"

DA! festival još jednom afirmira mlade talente

U tijeku su prijave radova na ovogodišnje izdanje DA! festivala. Otkrivamo tko se sve i na koji način može prijaviti.

U tijeku su prijave radova na ovogodišnje izdanje DA! festivala. Otkrivamo tko se sve i na koji način može prijaviti.

Ovogodišnje izdanje DA! festivala očekuje nas u prvoj polovici listopada. Preciznije, započinje 6. listopada navečer i traje sve do kasnih sati 8. listopada. Lokacija svih izložbi, marketa i piknika je Kačićeva 26, radionice se održavaju u Frankopanskoj 12, a projekcije filmova u dvorištu u Ilici 85.

Ako iz nekog razloga niste upoznati, radi se o događaju na kojem se još od 2011. godine prikazuju studentski radovi kroz izložbe, projekcije filmova, glazbu, market, piknik, ali i predavanja i radionice renomiranih osoba iz struka. Organizacija je u potpunosti u rukama studenata koji su vođeni ciljem isticanja sposobnosti brojnih nadarenih studenata umjetničkih i umjetničko-tehničkih studija. Ideja cjelokupnog događaja jest otvaranje prostora za interdisciplinarno druženje, učenje novih vještina te podizanje svijesti javnosti, kao i neizostavna zabava.

S misijom „studenti studentima“, organizatori se vode idejama koje su na samim počecima imali osnivači Ivan Levak, bivši student Studija Dizajna, i Matija Cvetković. Naime, oni ponajprije žele afirmirati mlade talente koji nude svježe i kreativne ideje na područjima kao što su dizajn vizualnih komunikacija, produkt dizajna, dizajn interijera, tipografija, fotografija, film, animacija, arhitektura, urbanizam, likovna umjetnost, tekstilni dizajn, krajobrazna arhitektura i glazba Također, festivalom žele potaknuti suradnju između generacija i umjetničkih struka zbog unaprijeđenja njihova rada kroz širenje vidika.

Ove godine DA! festivalu da su rekli studenti Studija dizajna, Arhitektonskog fakulteta, Grafičkog fakulteta, Akademije likovnih umjetnosti, Akademije dramskih umjetnosti, Muzičke akademije Zagreb, Tekstilno-tehnološkog fakulteta i Krajobrazne arhitekture – iz Zagreba, Umjetničke akademije i Arhitektonskog fakulteta iz Splita, ali i Akademije za likovno umetnost in oblikovanje i Fakulteta za arhitekturo iz Ljubljane (SLO).

Radovi se prijavljuju od 1. do 30. rujna slanjem prijavnice na e-mail adresu dafestival.info@gmail.com. Svaki student može prijaviti 2 rada, a ove su godine novost ​bolje prijavnice za sve fakultete i akademije kojima se svi mogu lakše prijaviti. Akademija likovnih umjetnosti, Studij dizajna i Arhitektonski fakultet zbog kapaciteta i različitih formata i medija imaju posebne prijavnice, uz prevedene za kolege iz Slovenije. Svi ostali fakulteti ispunjavaju običnu DA prijavnicu. Za prijavu na DA MARKET! potrebno je poslati e-mail na istu adresu sa svojim podacima (ime i prezime, kontakt), poveznicom na fotografije toga što bi se prodavalo na štandu (s društvenih mreža, blogova ili s vlastitog fotoaparata) te posebne napomene ako ih ima. 

Nipošto ne propustite novo izdanje DA! Festivala. Iskoristite priliku da se upoznate s hvale vrijednim studentskim projektima i njihovom neospornom kvalitetom koja je često nagrađena na raznim festivalima, kako kod nas u Hrvatskoj, tako i na međunarodnom planu.

Više informacija potražite na službenoj internetskoj i Facebook stranici.