LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Fotografije stižu sa svih strana

Crvi i insekti postaju 'trend' u zagrebačkim menzama!? Razgovarali smo sa studenticom koja je u hrani navodno pronašla još jednog neželjenog gosta

Nakon objave 'Specijaliteta dana', Facebook grupe gore, studenti iz dana u dan objavljuje nove fotografije crva i ostalih neugodnih iznenađenja koja se očito svakodnevno pojavljuju na tanjurima. O svemu smo popričali sa Anom, studenticom čija nas je objava i potaknula na ovaj tekst.

Nakon objave 'Specijaliteta dana', Facebook grupe gore, studenti iz dana u dan objavljuje nove fotografije crva i ostalih neugodnih iznenađenja koja se očito svakodnevno pojavljuju na tanjurima. O svemu smo popričali sa Anom, studenticom čija nas je objava i potaknula na ovaj tekst.

Jedna nedavno objavljena fotografija "Specijaliteta dana", kako je ironično nazvano pohano meso posluženo u zagrebačkoj menzi, pokrenula je lavinu komentara, a studenti masovno dijele svoja neugodna iznenađenja koja su ih dočekala na tanjurima studentskih restorana. Vjerojatno je svim studentima već jasno - riječ je o spornim crvima, odnosno kako iz SC-a navode, zrncima riže koji su završili u paniranom djelu bečkog odreska. Brojne fotografije svjedoče kako su neželjeni gosti očito vrlo česti u pojedinim menzama na području Grada Zagreba. Valja napomenuti kako se spomenutim fotografijama ne može dokazati autentičnost, ali nečega tu očito ima...

O čemu se točno radi pokušali smo saznati nakon što je studentica Ana Madunić objavili fotografiju još jednog crva na tanjuru koji je, prema njenim riječima, poslužen u menzi na Borongaju.

Riža? Ovo postaje sve gore i sve češće! Umjesto da se malo obrati pažnja...Počet ću misliti da se tete u menzi osvećuju zbog dizanje prašine...-napisala je Ana, uz fotografiju crva na komadiću krumpira.


Kako bi se uvjerili u istinitost priče, zamolili smo Anu da nam pobliže opiše jučerašnje neugodno iskustvo.

Ovo se dogodilo jučer u menzi na Borongaju. Pronašla sam ovog crva... Trenutno sam izbjegavala ići u menze otkad su krenuli incidenti. No, svejedno me danas nije zaobišlo iznenađenje. Prošle sam godine, dva ili tri puta, pronalazila insekte i puža u menzi, u sklopu Studentskog doma Cvjetno. Tada sam to i prijavila radnicima kako bi se sporno jelo povuklo iz prodaje - prepričava Ana te ističe kako njeni kolege nisu pronalazili crve i slične životinjice, ali ih je u nekoliko navrata dočekala dlaka u tanjuru.

Osim ovog, očito sve češćeg problema, Ana se dotaknula i još ponekih nepravilnosti koje redovno zatiče u zagrebačkim menzama.

Generalno sam iznimno razočarana higijenskim uvjetima na koje smo, usudim se reći, osuđeni mi studenti. Osim toga, uglavnom je izbor u menzama katastrofalno neraznolik, no to nije zato što je malo jela odobreno od Ministarstva, nego zato što u krug vrte istih pet jela svaki dan, a ostala, koja su na listi,  pojavljuju se vrlo rijetko ili nikada. Sve ostale usluge koje bi se mogle uopće ocjenjivati su iskreno mnogo manje važne. To što se radnica na blagajni nasmiješila i bila ljubazna, nažalost neće ukloniti mog današnjeg crva...

Naknadno nam je Ana dostavila i komentar jednog drugog studenta, a iz istog se može iščitati kako su zagrebačke menze po kvaliteti daleko ispod onih u ostatku Hrvatske. Konkretno, u primjeru je student usporedio usluge u splitskim te zagrebačkim menzama.

Ovo stvarno više nema smisla, trebamo masovno ovo slati na Provjereno kako bi se podublje istražila tema. Možda se tako nešto pokrene. I nije samo do kukaca/crva/paukova u hrani, općenito je standard onoga što nam serviraju kriminalan. Na dnu svakog tanjura, kada iz njega pojedeš, ostane pola decilitra ulja koje doslovno pliva. Dnevno vjerojatno unesemo deset puta više od preporučene količine. Još gore, u Splitu, a vjerujem i u drugim gradovima, menze su restorani s Michelinovom zvjezdicom u usporedbi s ovime što mi imamo. Zbog toga padaju u vodu one priče što se žalite, povoljno je, ovo je najbolje što možete dobiti za te novce i slično - stoji u komentaru kojeg su podržali brojni članovi Facebook grupe.

FOTO: FACEBOOK