LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanitarno djelovanje

CroMSIC pokrenuo božićni projekt kojim prikuplja donacije za djecu iz Afrike

Projekt udruge CroMSIC, koja okuplja studente medicine, sastoji se od različitih akcija kojima će se moći donirati određena svota novca namijenjena djeci u Africi.

Projekt udruge CroMSIC, koja okuplja studente medicine, sastoji se od različitih akcija kojima će se moći donirati određena svota novca namijenjena djeci u Africi.

Udruga studenata medicine CroMSIC pokrenula je projekt kojim nastoji prikupiti donacije za djecu iz afričkog sela Kivumu u Ruandi. Radi se o selu s mnogo siromašnih obitelji koje se svakodnevno bore s gladi, raznim bolestima poput malarije te nedostatkom novca za osnovne potrepštine, zbog čega nisu u mogućnosti osigurati svojoj djeci potrebne knjige za obrazovanje, odjeću ili igračke. 

Studenti su stoga prosinac odlučili posvetiti raznovrsnim akcijama kojima će im osigurati barem jedan topli obrok dnevno i adekvatno školsko obrazovanje. Sukladno epidemiološkoj situaciji, većina će ih se odvijati online. Prikupljene će donacije predati udruzi Srce za Afriku.

Prva je akcija koju je predstavio CroMSIC bila online izložba fotografija djece iz spomenutog sela. Osmišljena je uz pomoć hrvatskog fotografa Fabia Šimićeva i udruge Srce za Afriku, a možete je pogledati na ovoj poveznici

Donirati možete tako što ćete pogledati online izložbu fotografija, izabrati jednu ili više fotografija koje su vam najljepše, ispuniti obrazac i uplatiti određeni iznos novca na račun Udruge. Nakon što to učinite, svoju izabranu fotografiju možete preuzeti na Medicinskom fakultetu u Osijeku ili na nekom unaprijed dogovorenom mjestu, uz predočenje potvrde o donaciji. Sve će fotografije biti izrađene u formatu od 20x30 centimetara. Kada određeni broj donatora ispuni potrebni obrazac, članovi CroMSIC-a obavijestit će kada i gdje se može doći po fotografije. Detalje o uplati na račun Udruge možete provjeriti ovdje.

Zajednički rad udruge Srce za Afriku i studenata CroMSIC-a usmjeren je poboljšanju položaja Afrike. Od dosadašnjih donacija Udruga je uspjela osigurati bolje školsko obrazovanje i prehranu djece. Osim toga, pomogla je u izgradnji novog vrtića, osnovne i srednje škole, a trenutno je u izgradnji i sportska dvorana. Iz ovih je podataka vidljivo da je napredak moguć, a čak i simboličnom donacijom može se štošta promijeniti. 
FOTO: UNSPLASH