LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Znanstvena konferencija

CECIIS 2021 potvrdio međunarodni značaj FOI-jeve konferencije

U tri dana trajanja konferencije prezentirana su 43 recenzirana znanstvena rada u autorstvu 111 autora, izložena u devet znanstvenih sekcija, a koji će biti objavljeni u Zborniku radova konferencije CECIIS 2021.

U tri dana trajanja konferencije prezentirana su 43 recenzirana znanstvena rada u autorstvu 111 autora, izložena u devet znanstvenih sekcija, a koji će biti objavljeni u Zborniku radova konferencije CECIIS 2021.

U organizaciji Fakulteta organizacije i informatike (FOI) i Europske mreže EDEN od srijede, 13. listopada, do petka, 15. listopada 2021. godine, održana je 32. međunarodna konferencija Central European Conference on Information and Intelligent Systems – CECIIS 2021. Posvećeno temi umreženog društva – Networked Society, ovogodišnje je izdanje konferencije održano u virtualnom izdanju.

U tri dana trajanja konferencije prezentirana su 43 recenzirana znanstvena rada u autorstvu 111 autora, izložena u devet znanstvenih sekcija, a koji će biti objavljeni u Zborniku radova konferencije CECIIS 2021. Znanstvenici čiji radovi su predstavljeni na konferenciji dolaze iz čak 15 zemalja, što potvrđuje međunarodni značaj FOI-jeve konferencije.

Program konferencije obuhvatio je i dva akademska panela, na kojima je aktivno sudjelovalo više od 150 sudionika iz Hrvatske i inozemstva. Prvu panel-raspravu na temu Accelerating smart industry and digital transformation moderirao je prvog dana konferencije, u srijedu, 13. listopada 2021., prof. dr. sc. Neven Vrček. Panelisti prof. Rastislav Igliar (Slovačka), prof. Dimitris Karagiannis (Austrija), prof. Slavko Vidović (Hrvatska) i prof. Henry Muccini (Italija) te moderator prof. Neven Vrček razgovarali su o tome što država i društvo mogu učiniti kako bi unaprijedili razvoj pametne industrije, odnosno kakvo je međudjelovanje glavnih dionika – poslovnih subjekata, znanstvene zajednice i regulatora potrebno za razvoj pametne industrije i doprinos općem razvoju suvremenih poduzeća.

Drugog dana konferencije, u četvrtak, 14. listopada 2021. godine, sudionici druge akademske panel-rasprave Emerging research areas: the vision of journal editor imali su prilike čuti o vizijama novih tema istraživanja obrazovne tehnologije od četiri glavna urednika iz različitih časopisa. Panel raspravu moderirao je izv. prof. dr. sc. Igor Balaban, a sudionici panela bili su i  prof. Wim Van Petegem (Belgija), prof. Josep M. Duart (Španjolska), prof. Denise Whitelock (UK) i prof. Alen Lovrenčić (Hrvatska).

Među paralelnim događajima, tijekom konferencije predstavljeni su i studentski radovi u sklopu Studentske sekcije koja je okupila 20-ak mladih istraživača iz Europe i SAD-a, a studentima omogućila razmjenu iskustva u internacionalnom okruženju. Voditeljice sekcije su prof. dr. sc. Violeta Vidaček Hainš i prof. dr. sc. Victoria Appatova uz veliku podršku  prof. dr. sc. Enrique Mu i prof. dr. sc. Kamal Gella iz SAD-a te prof. dr. sc. Jozef Bushati, doc. dr. sc. Sidita Duli i Virtit Lesha iz Albanije.

Ovogodišnji CECIIS sponzorirale su tvrtke Infodom (zlatni sponzor), Oracle i DignetSoftware (srebrni sponzori), koje su se prezentirale u okviru sponzorske sekcije. Konferenciju su podržali i Varaždinska županija i Grad Varaždin.

Uoči zatvaranja konferencije proglašen je najbolji znanstveni rad autora Luisa de-Marcosa, Carlosa Cillerueloa i Javiera Junquera-Sáncheza naziva Mobile Continuous Authentication in eHealth: A Case Study for the ProTego Project,  prezentiran u sklopu sekcije Trends in Software Engineering.

Najavljeno je iduće izdanje konferencije CECIIS 2022, koje će se održavati od 21. do 23. rujna 2022. s temom Smart Industry in Post Covid-19 Society.

FOTO: PIXABAY