LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Upoznavanje s poslodavcima

Career Speed Dating po šesti put uspješno spojio studente i poduzeća

Career Speed Dating ove je godine održan u svom dosad najbrojnijem izdanju: sudjelovali su predstavnici čak 54 poduzeća te više od 200 studenata.

Career Speed Dating ove je godine održan u svom dosad najbrojnijem izdanju: sudjelovali su predstavnici čak 54 poduzeća te više od 200 studenata.

Fakultet elektrotehnike i računarstva u četvrtak, 9. prosinca, šestu je godinu zaredom ugostio predstavnike poduzeća i studente u potrazi za poslovnim prilikama, u sklopu Career Speed Dating događaja. Iza organizacije i ovoga puta stajali su Centar karijera FER-a i studentska udruga eSTUDENT

Podjednako poslodavci u potrazi za novom radnom snagom te studenti STEM usmjerenja u potrazi za odskočnom daskom u karijeru, zaputili su se prošlog četvrtka na Fakultet elektrotehnike i računarstva. Ondje su u sklopu Career Speed Datinga imali priliku upoznati se kroz osmominutne razgovore za posao, a potom u 2 minute ostaviti povratnu informaciju u za to predviđenoj aplikaciji.

Zeleni eMJESEC: edukacija i akcija za održivi razvojCareer Speed Dating ove je godine održan u svom dosad najbrojnijem izdanju: sudjelovali su predstavnici čak 54 poduzeća te više od 200 studenata.

Osim s brojem prijavljenih, ovogodišnji se Career Speed Dating može pohvaliti i zadovoljstvom sudionika. Za Dinu koja je treća godina studija na FER-u 8 minuta bilo je i više nego dosta da sazna sve što treba znati o poduzećima. 

Pronađi stručnu praksu, pripravništvo ili posao na Business Matchmakeru


– Ovo će mi sigurno biti korisno jer sam u procesu traženja neke prakse ili čak posla. Zadovoljilo je moja očekivanja, pogotovo organizacija i to što su firme pripremljene, ako shvate što me više zanima, tome se prilagode i onda o tome razgovaramo. Preporučila bih svojim prijateljima i sigurno ću se vratiti iduće godine. – rekla je Dina.

A zadovoljni nisu bili samo studenti nego i poduzeća koja su ove godine sudjelovala na CSD-u. Daria Vuco iz Ars Future bila je dio projekta i prošle godine, no ističe da joj se ova puno više svidjela.

CM WEEK: Razvij svoje kreativne vještine uz niz besplatnih radionica, predavanja i panela


– U usporedbi s klasičnim razgovorima za posao, ovako je opuštenije, studenti nemaju osjećaj da su na formalnom razgovoru. Također,  mi smo opušteniji, nema krivih odgovora, popričamo o svemu i o njihovim projektima, a i studenti su na domaćem terenu pa im je odmah lakše. Mi smo jako zadovoljni i imamo nekoliko dobrih kandidata.

FOTO: ESTUDENT