LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kraj studentskim mukama s prehranom

Čakovečki studenti konačno dobivaju novu menzu

Čakovečki su se studenti izborili za svoje pravo na subvencioniranu prehranu. Nova će se menza otvoriti na Učiteljskom fakultetu.

Čakovečki su se studenti izborili za svoje pravo na subvencioniranu prehranu. Nova će se menza otvoriti na Učiteljskom fakultetu.

Za otprilike tri tjedna, studenti Međimurskog veleučilišta i odsjeka Učiteljskog fakulteta u Čakovcu dobit će novu menzu koja će se otvoriti na Učiteljskom fakultetu. 

Podsjetimo, do sada je menza za studente bila organizirana u restoranu Barok classic II, vlasnika Dražena Fodora, koji zbog financijske neisplativosti nije potpisao ugovor za ovu akademsku godinu o usluzi subvencionirane prehrane za studente, piše eMeđimurje.

Zbog ukidanja menze, čakovečki su studenti pokrenuli peticiju u kojoj od nadležnog ministarstva traže otvaranje menze te povrat novca koji su studenti potrošili na prehranu, a do sada su sakupili 751 potpis.

– Troškovi na prehranu su se utrostručili, a većina studenta nema mogućnost kuhanja u svojim studentskim domovima pa se uglavnom hrane gotovim proizvodima. Zato je ova peticija vrlo važna jer se radi o osnovnoj egzistenciji svih studenata, pogotovo onih socijalno ugroženih – izjavila je Katarina, studentica Učiteljskog fakulteta i jedna od pokretača inicijative.

No, čini se da je mukama čakovečkih studenata napokon došao kraj. Naime, dogovoreno je da će se za studentsku prehranu prenamijeniti prostor na Učiteljskom fakultetu. Rješenje je doneseno na sastanku održanom u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta RH, na kojem su sudjelovali tehnički ministar Predrag Šustar, njegov zamjenik Hrvoje Šlezak i pomoćnik Stjepan Tomas, Matija Posavec župan Međimurske županije, Nevenka Breslauer dekanica MEV-a te Tamara Turza Bogdan, prodekanica Učiteljskog fakulteta u Zagrebu – Odsjek u Čakovcu.

– Jako smo sretni što ćemo uskoro dobiti menzu jer su troškovi prehrane preveliki za studentski budžet. Također, smatramo kako je ova lokacija odlično rješenje jer već postoji adekvatan prostor. No, nemamo prevelike zahtjeve, važno nam je samo da se menza otvori. Do sada smo putovali petnaest minuta do pola sata do menze, tako da nam to nije problem – zadovoljno objašnjava Katarina.

Također, od ponedjeljka, 24. listopada Studentski centar u Varaždinu organizirat će prijevoz hrane za studente dok se ne otvori menza. Tako će studenti ipak moći koristiti svoje iksice i pravo na subvencioniranu prehranu.

FOTO: WIKIPEDIA