LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Vizija studenata agronomije

Budućnost hrvatske poljoprivrede u rukama studenata

„Važno je znati kada krećeš kao početnik i kada predstavljaš budućnost hrvatske poljoprivrede da kao student čuješ koje te mogućnosti očekuju i kako se inspirirati", rekao je predsjednik organizacijskog odbora Agro Start Up konferencije.

„Važno je znati kada krećeš kao početnik i kada predstavljaš budućnost hrvatske poljoprivrede da kao student čuješ koje te mogućnosti očekuju i kako se inspirirati", rekao je predsjednik organizacijskog odbora Agro Start Up konferencije.

Sljedeći tjedan povodom održavanja Agro Start Up konferencije, Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu okupit će 220 studenata iz Zadra, Splita, Slavonskog Broda, Križevaca, Požege, Karlovca i Zagreba, piše Novagra.hr.

 

Ministrica poljoprivrede odgovarat će na pitanja studenata

 

Na sedmoj Agro Start Up konfereciji održat će se panel pod nazivom „Pogled na poljoprivredu i mogućnosti“ gdje će studenti imati priliku predstaviti svoju viziju hrvatske poljoprivrede.

Moderator panela je Nikola Linić koji je i sam student Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a sudionici su njegovi kolege i kolegice: Matea Vojinović (Agronosmki fakultet u Zagrebu), Leonardo Kirić (Veleučilište Križevci), Dora Bilić (Sveučilište u Splitu), Martina Denon (Fakultet turizma i ruralnog razvoja u Požegi), Anđelo Zdrilić (diplomant zajedničkog studija Sveučilišta u Zagrebu Agronomskog fakulteta i Sveučilišta u Zadru) te Luka Đuričić (Veleučilište u Karlovcu).

Konferenciju bi trebala otvoriti ministrica poljoprivrede mr. sc. Marija Vučković koja će također odgovarati na pitanja studenata.
 

Mladi i poljoprivreda


Znatno smanjenje broja mladih koji se žele baviti poljoprivredom donekle je uzrokovano tehnologizacijom društva, međutim, upravo nove tehnologije otvaraju i razne nove mogućnosti upravljanja poljoprivrednim procesima. Također, nacionalni i europski izvori financiranja namijenjeni mladim poljoprivrednicima otvaraju razna vrata po pitanju financijskih mogućnosti, što ističe i Danijel Koletić predsjednik organizacijskog odbora Agro Start Up konferencije.
 

„Važno je znati kada krećeš kao početnik i kada predstavljaš budućnost hrvatske poljoprivrede da kao student čuješ koje te mogućnosti očekuju i kako se inspirirati. Vjerujem u poljoprivredu i vjerujem u mlade, ali njima je potrebna dodatna motivacija kroz usmjerenja i informacije. Nemaju svi poljoprivredna imanja, ali bez obzira na to, potencijali za bavljenjem poljoprivredom su svake godine sve veći i veći i treba ih iskoristiti budući da ima na raspolaganju dovoljan broj zemljišta na kojima se može započeti bavljenje poljoprivredom“, rekao je Koletić, prenosi Novagra.hr.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA