LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Inovacije u svijetu filma

Budućnost filma: AI u režiji – masterclass i izložba Filipa Filkovića Philatza

Umjetna inteligencija širi se prema svim područjima u raznim oblicima, od pisanja domaćih zadaća do generiranja fotografija i režiranja filmova.

Umjetna inteligencija širi se prema svim područjima u raznim oblicima, od pisanja domaćih zadaća do generiranja fotografija i režiranja filmova.

Svijet filma neprestano evoluira, a tehnološke inovacije često služe kao pokretači tih promjena. Stoga nije neobično da je sveraširena umjetna inteligencija postala dio tog svijeta. Tako je nastao događaj Budućnost filma: AI u režiji koji otkriva snagu umjetne inteligencije u režijskom procesu, a sve će se događati pod vodstvom priznatog redatelja Filipa Filkovića.

Ovaj besplatan događaj održat će se 18. rujna 2023. u prostoru Urania. Početak masterclassa zakazan je za 18 sati, a sudionici će imati priliku učiti od uspješnog filmskog redatelja, koji će podijeliti svoje bogato iskustvo i demonstrirati načine na koje umjetna inteligencija unapređuje proces stvaranja filmova. 

Nakon masterclassa u 19:30 sati bit će moguće posjetiti izložbu AI generiranih radova Filipa Filkovića. Njegovi radovi prestavljaju suradnju između čovjeka i stroja, kreirajući jedinstvene umjetničke vizije koje su rezultat spoja kreativnosti i tehnologije.

Ovaj događaj predstavlja završni izvedbeni ispit Marte Eve Mećave, studentice 3. godine preddiplomskog studija produkcije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Mentorica ispita je doc. art. Ana Letunić, dok će moderator samog masterclassa biti student 3. godine preddiplomskog studija produkcije David Uranjek. 

FOTO: PR