LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
U sklopu Festivala znanosti

„Budućnost doktora_ica znanosti" tema je nadolazećeg okruglog stola u Rijeci

U sklopu ovogodišnjeg Festivala znanosti u Rijeci organiziran je Okrugli stol „Budućnost doktora_ica znanosti: Pomicanje granica izvan tradicionalnih akademskih puteva“. Festival se održava 22. travnja, a otvoren je za sve.

U sklopu ovogodišnjeg Festivala znanosti u Rijeci organiziran je Okrugli stol „Budućnost doktora_ica znanosti: Pomicanje granica izvan tradicionalnih akademskih puteva“. Festival se održava 22. travnja, a otvoren je za sve.

U sklopu ovogodišnjeg Festivala znanosti u Rijeci održava se okrugli stol na temu „Budućnost doktora_ica znanosti: Pomicanje granica izvan tradicionalnih akademskih puteva“. Festival organizira Građevinski fakultet u suradnji s Uredom za karijere SSC-a, Doktorskom školom i Studentskim zborom Sveučilišta u Rijeci, a održat će se 22. travnja u 16 sati na Građevinskom fakultetu.
 

Na ovom interaktivnom događaju, mladi istraživači, predstavnici visokog obrazovanja te predstavnici gospodarstva i zajednice raspravljat će o aktualnoj situaciji i mogućnostima profesionalnog razvoja doktoranada/ica izvan akademskog konteksta. Također, pokušat će odgovoriti na ključna pitanja poput zastupljenosti i popularnosti profesionalnih angažmana doktora/ica znanosti izvan akademije, prilika za njihov doprinos u razvoju industrije i zajednice, kao i razlika u izazovima i prilikama za doktore/ice znanosti u Hrvatskoj u usporedbi s drugim zemljama.

 

Panelisti koji će sudjelovati na okruglom stolu su Nebojša Buljan, direktor tvrtke RI ISA d.o.o. (Permasteelisa Group); izv. prof. dr. sc. Sanja Dugonjić Jovančević, prodekanica za znanost Građevinskog fakulteta; Laura Grbac, asistentica na Građevinskom fakultetu; Vedran Kružić, ravnatelj Regionalne razvojne agencije PGŽ „Prigoda“; Josip Rukavina, direktor tvrtke Vectrino d.o.o.; te prof. dr. sc. Saša Zelenika, prorektor za strateške projekte UNIRI.

 

Kroz dijeljenje vlastitih iskustava, analizu trendova i raspravu o strategijama podrške doktorima/cama znanosti u razvoju karijera izvan akademske zajednice, panelisti će pružiti dragocjen uvid u ovu temu. Ova diskusija pruža priliku za promišljanje o važnosti doktorskih studija te prepoznavanja uloge doktora/ica znanosti iz područja tehničkih znanosti u širem društvenom kontekstu.
 

Okrugli stol je otvoren za sve zainteresirane mlade istraživače, profesore, poslodavce i sve one koji su zainteresirani za promišljanje o ovoj važnoj temi.

FOTO: STUDENTSKI.HR/ ANA KOLINGER