LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studenti u proljetnim akcijama

Brojni studentski projekti realizirani uz potporu Studentskog centra Varaždin

Prijavljeni projekti iz područja sporta, kulture, znanosti i edukacije postaju sve kreativniji i raznovrsniji, a svakako su u toplijim mjesecima više bili orijentirani na aktivnosti na otvorenom i sport, zaštitu okoliša i održivi razvoj.

Prijavljeni projekti iz područja sporta, kulture, znanosti i edukacije postaju sve kreativniji i raznovrsniji, a svakako su u toplijim mjesecima više bili orijentirani na aktivnosti na otvorenom i sport, zaštitu okoliša i održivi razvoj.

Studenti u Varaždinu, Čakovcu, Bjelovaru, Križevcima i Koprivnici osmislili su divne proljetne projekte u čijoj realizaciji im je financijski pomogao Studentski centar u Varaždinu i to iz prikupljenih sredstva od 0,5 posto naknade te vlastitim sredstvima Studentskog centra Varaždin.

Kako su zimski i proljetni Poziv za financiranje studentskih projekata već dobro poznati studentima, prijavljeni projekti iz područja sporta, kulture, znanosti i edukacije postaju sve kreativniji i raznovrsniji, a svakako su u toplijim mjesecima više orijentirani na outdoor aktivnosti i sport, zaštitu okoliša i održivi razvoj.
 

Maštaj, zamisli, ostvari


Studentski odbor domova Studentskog centra u Varaždinu kroz svoj projekt omogućio je stanarima domova sudjelovanje u radionicama glazbene produkcije i satovima klavira, a u dva navrata organizirane su jako zabavne i kreativne slikarske družionice. Erasmus studentska mreža Čakovec realizirala je teambuilding za svoje stare i nove članove u parku Akredo pod nazivom Udruge dobrih emocija, a organizirala je i 2. Lokalnu platformu ESN gdje su na radionicama radili na vještinama organizacije i planiranja događanja, timskog rada, logističkog menadžmenta.

Studenti predstavljaju projekte pred vodećim stručnjacima iz domaće audiovizualne industrije


FOTO: SC Varaždin, slikarska družionica
 

Zeleni korak naprijed


Svaki korak prema prirodi čini nas sretnijim i boljim, pa su tako studenti Veleučilišta u Bjelovaru nabavili planinarsku opremu i krenuli na Medvednicu, a studenti Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima novim biciklima odlučili su obilaziti pašnjake, voćnjake, staje za životinje, vinograde u sklopu svoje dinamične studentske prakse. Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu održao je dvodnevno događanje Zeleni korak naprijed: Dani održivog razvoja na kojem su razmatrana konkretna rješenja i održive prakse u zaštiti okoliša, uređenja zelenih oaza, smanjenja otpada na lokalnoj razini. Studenti Geotehničkog fakulteta Varaždin realizirali su projekt pod nazivom Poticanje studenata na boravak u prirodi i posjetili Mariborsko pohorje i Žumberačko gorje.

FOTO: SC Varaždin, Zeleni korak naprijed: Dani održivog razvoja

 

Prilika za provedbu studentskog projekta: Studentski zbor ovog fakulteta raspisao natječaj


Sport i zabava


Studentski odbor Studentskog centra Varaždin osmislio je pravi Plesnjak na trgu između novog i starog studentskog doma, a realizirali su i omiljenu Roštiljadu, Paintball u Vinogradima Ludbreškim, Rafting na Dravi i završni party na Dravskim bazenima. I ove godine Studentski centrar pomogao je u održavanju Sportskih igara studenata sjeverozapadne Hrvatske održanih u organizaciji Međimurskog veleučilišta Čakovec i Učiteljskog fakulteta Čakovec, Brucošijade u organizaciji Studentskog odbora FOI i odlazak studenata Geotehničkog fakulteta na Georudarijadu, a posebno ističu FOI tim koji je ove godine osvojio čak 10 medalja na STEM games u Umagu.

FOTO: SC Varaždin, rafting na Dravi

Otvorene prijave za besplatnu radionicu „Od ideje do projekta“


FOTO: SC Varaždin, STEM Games u Umagu
IZVOR: STUDENTSKI CENTAR U VARAŽDINU, PR
FOTO: STUDENTSKI CENTAR U VARAŽDINU, PR