LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Za smrt saznali nakon presice

Brat preminulog studenta TVZ-a opisao kako se zarazio koronavirusom i kako je došlo do smrti

– Mislim da bi trebalo ljudima skrenuti pozornost na to koliko je taj virus opasan. Odnio je jedan zdrav, mladi život, to je ozbiljno. Ne bih nikome poželio ovakav gubitak. – poručio je Dominikov brat.

– Mislim da bi trebalo ljudima skrenuti pozornost na to koliko je taj virus opasan. Odnio je jedan zdrav, mladi život, to je ozbiljno. Ne bih nikome poželio ovakav gubitak. – poručio je Dominikov brat.

Kristijan (29), brat preminulog 23-godišnjeg Dominika, opisao je za 24 sata kako je došlo do kobnog dana kada su brat, sestra i on izgubili brata, a njegovi roditelji dijete.
– Netko od nas se zarazio i donio virus doma. Ne znamo tko ga je gdje pokupio, svi radimo. Odgovorni smo i pazili smo se, ali bezuspješno. Svi smo se razboljeli na isti dan, a Dominik je, kao i mi, imao simptome, ležao je i pio čaj. Rekao nam je da se ne osjeća baš dobro, a s obzirom na to da je jako kašljao, mislili smo da bi to mogla biti upala pluća i da treba otići doktorici. Tamo su mu vadili krv i ustanovili da se radi o bakterijskoj upali pluća pa je dobio antibiotike. – počinje Kristijan za 24 sata.
Kaže da je bratovo stanje s terapijom bilo još gore i da je dobio jače antibiotike, no da se nije ništa promijenilo. Otišao je zatim na Zaraznu gdje mu je test bio negativan što je, tvrdi, nemoguće jer su svi u kući oboljeli isti dan.
– Mislim sve je moguće, ali ovo je baš čudno. Po svim testovima se ovaj put pokazalo da ima virusnu upalu pluća. Ispada da se danima liječio, a zapravo nije jer je pio terapiju za bakterijsku upalu. Na Zaraznoj je bio koji dan kad je došlo do restrikcije pluća, jednostavno njegova pluća nisu više mogla opskrbljivati tijelo kisikom i morali su ga poslati na respirator u Dubravu. Nisu više imali izbora, ili respirator ili smrt. Na respiratoru je bio sedam dana, a u međuvremenu su ga opet testirali i ovaj test je bio pozitivan. Bio je pod sedativima, a mi smo zvali svaki dan, ujutro i navečer. Svaki put kad bismo nazvali situacija je bila stabilna, par puta su nam rekli i da po nekim parametrima je situacija malo bolja. Ja sam vjerovao da će se oporaviti, samo da će mu trebati malo duže zbog toga kakva je situacija bila, a i bio je jako mlad. Na papirima je pisalo i da je nastala sepsa, dakle i bakterija je bila u pitanju. Pretpostavljaju da je i to razlog naglog pada tlaka. – rekao je 29-godišnjak za 24 sata.
Najžalosnije je što su za smrt saznali nakon konferencije Nacionalnog stožera jer su ih zvali prijatelji i pitali radi li se o Dominiku. Prvo nisu vjerovali jer je dan prije bio stabilan, no, nastavlja Kristijan, iz bolnice su rekli da je došlo do naglog pada krvnog tlaka i srčanog aresta zbog čega je preminuo. 

Njegov brat je, kaže, bio odličan učenik i dobar student. Prvo je upisao Prirodoslovno-matematički fakultet, a zatim se prebacio na Tehničko veleučilište u Zagrebu, gdje su mu stvari krenule nabolje. Tvrdi da je imao svoju aplikaciju za bicikl, zadao si je cilj krenuti voziti:
– I kad je bilo najteže, on nije odustajao, a takav karakter ima jako malo ljudi. Trudit ću se biti tako ustrajan kao on i na taj način mu odati počast.
Priču je podijelio kako bi skrenuo pozornost na opasnost:
– Mislim da bi trebalo ljudima skrenuti pozornost na to koliko je taj virus opasan. Odnio je jedan zdrav, mladi život, to je ozbiljno. Ne bih nikome poželio ovakav gubitak. Neka to bude njegova ostavština. Ako samo jedna osoba pročita Dominikovu priču i zbog toga se odluči paziti, ništa ovo nije uzalud.
Prisjetimo se, ravnatelj KB-a Dubrava rekao je za N1 da je 23-godišnjak imao umjerenu pretilost i hipertenziju te da je u bolnicu došao s teškom upalom pluća. Na isti dan kao i Dominik preminuo je 69-godišnji susjed, a tjedan dana prije 72-godišnja susjeda, piše 24 sata.
FOTO: PIXABAY