LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sve bliže dovršetku

Bolja vremena za splitski Dom mladih

Betonsko zdanje na Mažuralićevom šetalištu korak je bliže dovršenju: projektu obnove Doma mladih bit će pružena tehnička pomoć u izradi dokumentacije potrebne za ostvarivanje prava na financiranje iz EU fondova.

Betonsko zdanje na Mažuralićevom šetalištu korak je bliže dovršenju: projektu obnove Doma mladih bit će pružena tehnička pomoć u izradi dokumentacije potrebne za ostvarivanje prava na financiranje iz EU fondova.

Projekt renoviranja splitskog Doma mladih svoje je mjesto pronašao među 50 nacionalnih projekata kojima će biti omogućena tehnička pomoć u pripremi projekta za financiranje iz EU fondova. Pobjedničkih 50 odabrano je između 400 prijava, zaprimljenih za vrijeme trajanja javnog natječaja u okviru Programa pripreme i provedbe razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz EU fondova. Nakon provedene evaluacije, sastavljene od administrativne provjere, provjere kriterija prihvatljivosti te vrednovanja prema ocjenjivačkim kriterijima, pribavljena su mišljenja resornih ministarstava te je donesena Odluka o regionalnim razvojnim projektima kojima se odobrava tehnička pomoć u pripremi, koju potpisuje potpredsjednik Vlade i ministar Branko Grčić.

Prema riječima Natashe Kardin, koordinatorica Platforme Doma mladih čije su sastavnice osam udruga, organizacija i institucija u kulturi, ovaj veliki uspjeh je rezultat upornog rada Multimedijalnog kulturnog centra i tima koji se bavi osiguravanjem potpore projektu kroz suradnju s nositeljem projekta, Gradom Splitom. Novostečeni status Regionalnog razvojnog projekta garantira da će projekt obnove Doma mladih biti prijavljen na strukturne EU fondove nakon završetka izrade potrebne projektne dokumentacije.

Sam Program pripreme i provedbe razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz EU fondova pokrenut je 2012. te je i ove godine za njegovu provedbu osiguran fond od 67 milijuna kuna. Kardin ističe kako će Platforma Doma mladih i dalje pratiti i podržavati ovaj proces, uz poseban naglasak na zagovaranje transparentnog dodjeljivanja poticajnih sredstava za rad organizacijama u kulturi te praćenje investicija u zgradu Doma mladih. 

FOTO: POGLEDAJ.TO