LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodna konferencija studenata anglistike

Bogat program Anglophilije okupio međunarodne izlagače i oduševio brojne posjetitelje

Filozofski fakultet u Zagrebu ugostio je brojne izlagače iz različitih europskih zemalja okupljene na konferenciji Kluba studenata anglistike X.a.

Filozofski fakultet u Zagrebu ugostio je brojne izlagače iz različitih europskih zemalja okupljene na konferenciji Kluba studenata anglistike X.a.

Anglophilia, druga studentska konferencija koja se održala na Filozofskom fakultetu, otvorena je u četvrtak, 4. svibnja, a službeno je završila u subotu, 6. svibnja 2017.

Klub studenata anglistike X.a u jedan je događaj okupio bogata izlaganja koja su obuhvaćala jezik, književnost, prevođenje, podučavanje engleskoga kao drugog jezika te anglofone kulture. Od više od 110 pristiglih prijava organizatori su morali odabrati najbolje pa je na skupu izlagalo četrdeset izlagača s različitih hrvatskih, ali i europskih sveučilišta – čak dvostruko više nego na prošlogodišnjoj konferenciji. Od toga je 21 izlagač bio iz inozemstva: iz Poljske, Austrije, Švicarske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Mađarske, Irske. Zasjedala su i tri plenarna govornika, profesor dr. sc. Mateusz-Milan Stanojević i profesorica dr. sc. Nataša Pavlović s Filozofskog fakulteta u Zagrebu te profesor dr. sc. Vladimir Brljak sa Sveučilišta u Cambridgeu.

– Program je zaista bogat, imali smo i nastavničku sesiju – Oxford University Press, British Council, a zatim i dvije izlagačice iz Hrvatskog udruženja profesora engleskoga jezika koje su održale radionice za nastavnike i pedagoge. Konferencija je omogućila mnoge buduće suradnje: prošle se godine se ovdje upoznalo dvoje izlagača – kolegica iz Srbije i kolega Hrvat koji su tada bili na zadnjoj godini, upisali su postdiplomski i sada su zajedno napravili istraživanje jer su shvatiti da se bave istim područjem. A mi s konferencijom sigurno nastavljamo i iduće godine – poručili su organizatori.

FOTO: Anglophilia

Atmosfera je tijekom trajanja čitave konferencije bila na visokoj razini, a izlagači i sudionici kojih je tijekom konferencije bilo gotovo 200 bili su vrlo zadovoljni sadržajem i organizacijom. U slobodno su se vrijeme zabavljali u Spunku, a nakon službenog dijela konferencije na red je došlo i neobavezno vođenje po Zagrebu za strane sudionike.

– Imala sam visoka očekivanja, ali sva su ispunjena. Prezadovoljna sam organizacijom konferencije, a svidio mi se i Zagreb. Organizatori su dali sve od sebe da ovaj događaj učine međunarodnim, da se svi osjećamo ugodno i dobrodošlo – rekla je sudionica iz Švicarske.

FOTO: STUDENTSKI.HR