LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski domovi u Zagrebu

Bliži se rok iseljenja iz studentskih domova; postupak iseljenja jednak kao do sada

Bliži se 15. srpnja, rok iseljenja studenata iz soba u studentskim domovima. Kako biste izbjegli stres, paniku i ostale neugodnosti, donosimo vam informacije o postupku.

Bliži se 15. srpnja, rok iseljenja studenata iz soba u studentskim domovima. Kako biste izbjegli stres, paniku i ostale neugodnosti, donosimo vam informacije o postupku.

Neki tuguju jer polaganje ispita ne ide po planu, a druge pak ne brinu toliko ispitni rokovi, koliko to što se bliži rok iseljenja iz studentskih domova. Većina će se vjerojatno sljedeće akademske godine ponovno vratiti u sobe studentskih domova, dok je nekima ovo posljednji put da pakiraju kovčege i izlaze iz svojeg doma. Bez obzira koliko će pojedincima biti teško spakirati posljednju majicu i zatvoriti vrata, rok za iseljenje mora se poštivati. 

Moguć je i boravak u ljetnom smještaju ili produženi boravak, o čemu više možete pronaći na poveznici, no ako ne planirate ostati tijekom ljeta u Zagrebu, dužni ste se iseliti iz sobe do 15. srpnja tekuće akademske godine Proces iseljenja podrazumijeva razduživanje studenata i obuhvaća tri koraka:

  1. Čišćenje i pospremanje sobe i opreme u sobi.
  2. Predaja sobe i opreme u sobi u ispravnom stanju osobi koja je za to zadužena.
  3. Podmirenje dugova i ostalih obveza.

Potrebno je, također, obavijestiti spremačicu na katu koja daje razdužnicu, s kojom student odlazi u Skladište gdje vraća ključeve i posteljinu te dobiva žig na razdužnicu o urednom ili neurednom razduženju. S razdužnicom sa žigom iz Skladišta student odlazi na blagajnu doma gdje podmiruje eventualne obveze, stanarinu ili nadoknadu štete. Stanarina za taj mjesec plaća se po danu boravka, odnosno ako je student uplatio punu stanarinu za tekući mjesec, a iseljava prije isteka tog mjeseca, ostvaruje povrat uplate.

U slučaju da je propušten jedan od navedenih koraka, slijedi postupak komisijskog razduženja, o kojemu možete više pročitati u Domskom redu.

 

FOTO: STUDENTSKI.HR